Film, helse, Klipping, Pelsstell, Tips
Legg igjen en kommentar

Ørerens hos spaniels

Akkurat som oss mennesker kan spaniels få ørevoks og problemer med ørene. Spaniels kan ha godt av å få renset ørene av og til, det kan forebygge problemer på sikt.

Et friskt øre skal ikke lukte noe og skal ikke være varmt eller rosa, men mer «hudfarget». Jeg pleier å lukte og se i ørene til hundene ca en gang i uka og renser ørene med Clean aural ca. en gang i måneden / annenhver måned. Erfaringsvis er det en del ørevoks. Mengden kan variere. Det finnes flere gode ørerenser på markedet.

Ørevoks og/eller bakterier og sopp kan oppstå raskt i ørene til spaniels, og kan komme selv om man aldri har hatt problemer før. Mye pels rundt øregangene, fukt for eksempel etter bading eller turer i vått terreng og lite rens kan være med på å gi ørevoks som igjen kan gi infeksjon, så det er viktig å følge med jevnlig.Hvis du har spørsmål om ører, øreproblemer eller lignende, spør veterinæren om råd.

Her er en video som viser hvordan jeg gjør det når jeg renser (litt klein film, tok opp uten å ha planlagt det på forhånd☺️)

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=gc_DXwj48E0

Hunden på bildet har ikke øreproblemer. Foto: Rita Helen Langmo

Jeg mottar ingen sponsing eller lignende for innlegg.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..