menneskespor, pinnespor, Spor, sportrening
Comments 4

Pinnespor!

På søndag lagde Tommy og jeg to pinnespor til Bitten. Vi har en utfordring med at hun blir veldig ivrig når hun går spor, så vi jobber med korte menneskespor der vi fokuserer på å få ro i oppstart og sporing.

Sporene var ca 150 meter lange. Det første sporet var 15 minutter gammelt og det andre ca 30 minutter gammelt. I Tommys spor fant hun tre av fire pinner, og i mitt fant hun fire av fem. Farten blir stor, og hun markerer ikke pinnene så godt enda. I perioder går hun veldig spornøye og konsentrert, men i andre perioder blir farten så stor at hun går feil.

Planen fremover er å fortsette med menneskespor og forsøke å få ned farten og opp nøyaktigheten. Jeg håper at mengdetrening kan gjøre at hun blir mer fokusert og rolig i sporingen. Time will show! Tar gjerne mot innspill og kommentarer!

This entry was posted in: menneskespor, pinnespor, Spor, sportrening

av

Oppdretter av engelsk springer spaniel, bosatt i Trondheim. Jeg har for tiden en hund, Alexa, og vi trener hovedsakelig lydighet og rallylydighet, og noe spor og feltsøk. Høsten 2021 tar jeg NKK Trinn 1 instruktørutdanning. Målet med denne bloggen er å dele informasjon som kan være nyttig for valpekjøpere og andre som er interessert i engelsk springer spaniels. Følg oss gjerne!

4 Comments

 1. Det er veldig moro med pinnespor! Jubi var et naturtalent på dette med og plukke gjenstander i sporet, mens Lego ikke skjønner helt vitsen med det som ligger i sporet når det tross alt ligger et spor der!
  Må jo være smart og se hvor sporet leder!
  Men jeg håper jeg får litt respons når vi kommer oss gjennom denne puberteten 😉

 2. Bodil says

  Gøy å lese, og veldig fint at også utfordringene kommer fram. Vår Mons, goldendoodle, er jo en apporterende hund men vi har bare trent på baller og det er han lei etter 5 kast. Nå skla vi prøve blodspor, og jeg skal gå rundt i hagen og sette en løype. Ble veldig inspirert av dere. Kanksje prøver vi pinnespor neste gang, men da skal altså pinnene markeres eller tas «hjem»?

 3. Hei Bodil!

  Så bra at dere er i gang med å trene apportering og spor!

  Her er en link til et blogginnlegg som gir informasjon og inspirasjon til å starte med sportrening: http://www.hunden.no/artikkel.html?news.nid=5173

  Her er et innlegg som formidler info om hvordan man kan starte apporttreningen:
  http://www.hunden.no/artikkel.html?news.nid=5410

  og her er ett om pinnespor:
  http://www.canis.no/bibliotek/artikler.php?id=208

  Det ble litt mye på en gang! 😉 Kanskje det er lurt å ta en ting i gangen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..