Øvelser, konkurranse-lydighet, Lydighet, Prøver
Comments 9

Debut i lydighetsringen!

Lørdag debuterte Bitten og jeg i lydighetsringen med flott resultat! Norsk belgisk fårehundklubb avdeling Trøndelag arrangerte offisiell lydighetsprøve på Kartum i Stjørdal. Det var sju som stilte i klasse 1. Vi hadde forberedt oss godt. Den siste tiden har vi blant annet begynt å trene i ridehall en gang i uka. Vi prøver å trene på ulike steder for å gjøre Bitten trygg og fokusert i ulike omgivelser. Gode venner har hjulpet oss med å trene tannvisning og fellesdekk. Kjempebra trening!

På lørdag var vi først ut i ringen. Arild Eriksen var dommer. Han ledet prøven på en veldig god måte, var trygg og rolig og ga rettferdige poeng og gode innspill.

Bitten satt helt rolig og fint og vi fikk 10 på tannvisningen. I fellesdekken lå hun litt skjevt og ga litt lyd. Det førte til at vi fikk 8,5.

Resten av karakterene ble slik:

Lineføring 6,5 (den øvelsen sliter vi med…)

Dekk fra holdt: 7,5 (hun la seg skjevt)

Innkalling fra sitt: 9,5

Stå under marsj: 9

Fritt hopp over hinder: 0 (hun sprang rundt men hadde en super innsitt) 😉

Kontroll over hunden på avstand: 9

Helhet: 8 (hun ble litt vimsete)

Jeg er kjempefornøyd med debuten 🙂

Samlet sett fikk vi 149 poeng, 2. premie og ble nummer 3 av sju deltakere.

Premien var et DIGERT bein, et blinkelys til halsbåndet og en fin ball med snor fra Elite zoo på Stjørdal.

I dag stilte vi da Nidaros brukshundklubb hadde lydighetsstevne samme sted. Det gikk ikke så bra. Vi fikk noen supre karakterer på fire av øvelsene, men hva hjelper det når hun bryter fellesdekken, jeg ikke får henne med meg i lina og hun går rundt hinderet…. Hmmmm. Ikke gøy.

Jeg er ikke deppa (vi var jo bare 2,5 poeng fra premiering 😉 ), men jeg har begynt å fundere skikkelig på hvordan jeg skal komme videre og hva som er lurt å gjøre.

Jeg har blant annet lært at hundene blir slitne i hodet av lydighetsprøver og at det ikke er så lurt å starte på prøve to dager på rad. Belønningen kunne nok ha vært bedre i går slik at hun hadde større forventning til dagens belønning. Vi må trene mer fotøvelser og fellesøvelser. Jeg må bli mer attraktiv som treningspartner og vi må trene mer på kjeding av øvelser. På den positive siden noterer jeg at jeg har fått konkurransetrening, lært mer om oppvarming og belønninger, kjeding og fått erfaring med trening og konkurranser i ridehaller.

Det var veldig hyggelig å møte andre som deltok!

Vi fikk dessverre ikke filmet denne helga. Prøver å få det til neste gang, det er så nyttig!

This entry was posted in: Øvelser, konkurranse-lydighet, Lydighet, Prøver

av

Oppdretter av engelsk springer spaniel, bosatt i Trondheim. Jeg har for tiden en hund, Alexa, og vi trener hovedsakelig lydighet og rallylydighet, og noe spor og feltsøk. Høsten 2021 tar jeg NKK Trinn 1 instruktørutdanning. Målet med denne bloggen er å dele informasjon som kan være nyttig for valpekjøpere og andre som er interessert i engelsk springer spaniels. Følg oss gjerne!

9 Comments

  1. Så flott deby! Og så flotte premier! Nå gjelder det å puste ut, slappe av, gå tilbake i treningen og «bygge opp igjen» Bitten ved å trene på moment og belønne fremgang. Å starte på prøve to dager på rad er det få springere som har kapasitet til – i hvert fall ikke når de ennå driver på med nyinnlæring. Så skal du se at det går mye bedre igjen på neste stevne.

  2. PS Bortsett fra hinderet som jeg tror det er bare «uhell» og litt lite mengdetrening som gjør at du fikk 2 x 0 så har du 8 eller høyere på alle øvelser bortsett fra lineføring. Lineføring eller fri ved foten er en av de viktigste øvelsene, så da hadde jeg startet med å gjøre denne øvelsen mer morsom for hunden samtidig som du jobber med presisjon. Tvi-tvi. Dette klarer du 🙂

    • Vi har nok trent for mye hele øvelser. Jeg skal dele opp mer og belønne hinderhopp veldig bra fremover. Lineføring er en vanskelig sak for oss… I tiden fremover skal jeg trene på lineføring. Film som viser status kommer snart! 🙂 Jeg syns det er morsomt å trene lydighet! Sånn sett har vi et godt utgangspunkt 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..