inspirasjon, konkurranse-lydighet, Tips
Comments 4

Finsk sirkus!

Tenkte jeg skulle vise dere en morsom øvelse der vi tester signalkontroll, det vil si hundens evne og vilje til å lytte til fører, samt trener hundens utholdenhet. Dette gjorde vi ved å kjede sammen flere øvelser. En morsom øvelse syns jeg!

Oppgaven til fører er å stå stille på ett sted og se hvor mange oppgaver man kan få hunden til å gjøre bare ved å gi kommando og/eller signal med kroppen. I denne videoen prøver jeg å sende Bitten over hinderet, få henne til å sitte, deretter sende henne til ruta der jeg skal få henne til å stå, deretter ligge. Jeg går deretter mot ruta før jeg snur og kaller henne inn i fri ved fot. Som dere skjønner er det en kombinasjon av en rekke momenter i flere lydighetsøvelser. Når jeg trener utholdenhet/kjeder godtar jeg noe lavere kvalitet på utførelsen av øvelsene enn jeg gjør i økter der vi trener på detaljer.

Jeg har lært at det er viktig å belønne ekstra mye når hunden har jobbet lenge. En god regel er at belønningen skal være like lenge som hunden har jobbet 🙂 Som dere ser har vi en god del å jobbe med, men for meg var det veldig moro å se at Bitten kan mange kommandoer, momenter og øvelser ganske godt nå.

Her er det mange muligheter for å kombinere øvelser 🙂

4 Comments

  1. flatbc says

    Og ikke minst lærer man hva man gjør når ting ikke går som planlagt, ha is i magen og pust dypt, det er bare morro:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..