Kurs, Rallylydighet
Comments 2

Vi har begynt på rallylydighetskurs!

I forrige uke begynte vi på rallylydighetskurs hos Sportshunder. Den første kurskvelden lærte vi litt om historikken bak denne hundesporten og hvordan den gjennomføres. Den andre kurskvelden gikk vi to baner!

Rallylydighet er en forholdsvis ny hundesport. Den beskrives ofte som en blanding av lydighet og agility. Begrepet rally henspeiler vel på at man har 3-4 minutter å gjennomføre banen på. Det høres lite ut, men man har god tid.

Jeg syns rallylydighet virker utfordrende og spennende 🙂 Grunnleggeren av sporten ønsket at rallylydighet skulle være basert på glede, kommunikasjon og samarbeid mellom hund og eier. Rallylydighet går ut på å føre hunden i en bane med skilt som forteller hva hunden skal gjøre. Til sammen er det visst 66 øvelser, men en bane har 15-20 utvalgte øvelser. Øvelsene gjennomføres sammenhengende i en bestemt (nummerert) rekkefølge. Det er dommeren som bestemmer hvordan banene settes opp. Man får åtte minutter på seg til å gå gjennom banen før konkurransen starter. Det konkurreres i flere klasser med stigende vanskelighetsgrad.

En ting som er bra med rallylydighet er at denne sporten passer for alle hunder uansett størrelse og fysikk. Det skal også legges til rette for førere med funksjonsnedsettelser. Man må da ta kontakt med arrangøren i god tid.

Det arrangeres ganske mange stevner i år. Informasjon om disse ligger på Norsk Kennel Klubbs nettsider. Noen ganger blir det lagt opp slik at man kan gå to konkurranser per dag.

20130127-153234.jpg
Bildet er lånt av Nidaros brukshundklubb.

Jeg er litt spent på hvordan deltakelse i rallylydighet vil påvirke ferdighetene og satsingen vår på konkurranselydighet. Som jeg har nevnt tidligere på denne bloggen er konkurranselydighetstreningen viktigst for oss. Jeg vil forsøke å holde samme krav til belønning i rallylydighet som i konkurranselydighetstreningen.

Du finner mer informasjon om rallylydighet på nettsidene til Norsk Rallylydighetsklubb. Husk at du må være medlem i klubben for å starte i en konkurranse. Det koster bare 150 kr per år å være medlem.

Her er en fin film som viser øvelser i klasse 2:

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..