konkurranse-lydighet, Kurs
Comment 1

Lydighetskurs med Maria Brandel (jippi!)

Tilfeldighetene gjorde at jeg fikk plass på et lydighetskurs med Maria Brandel (tidligere Hagström) i Østersund. Takk til Sissel Adde som la ut info om den ledige plassen! Kurset startet allerede neste dag, så jeg måtte kaste meg rundt og ordne meg fri fra jobb og få tak i pass og ormekur til Bitten. Lykken stod den kjekke bi, og klokka halv ti satte jeg meg i bilen og kjørte de 26 milene til Østersund. Takk til en supersnill mann og kjempegreie kolleger som stiller opp!

Maria Brandel er en etterspurt lydighetsinstruktør, og det med god grunn! Hun ble nummer ti i VM i lydighet i år og hun har vunnet SM flere ganger. Det ble to dager fulle av ny lærdom, påminnelser av ting jeg visste men må trene mer på og masse inspirasjon for videre trening.

Kurset ble arrangert av Lotta Könberg, fra tidligere Canis hundskola, og vi holdt til hos Østersund brukshundklubb i Lugnvik rett ved kommunegrensen inn til Østersund. Vi var sju deltakere med hund (en Lancashire heeler, en border collie, en engelsk springer spaniel, en dvergschnauser og tre schæfere) og fem observatører. Hyggelige og flinke folk!

Torsdag startet vi å jobbe med stadga. Vanskelig å finne noe godt nok ord for det, men det går ut på at hunden skal sitte/stå/ligge i samme posisjon til den får beskjed om noe annet. Vi jobbet to og to i grupper, og jeg var så heldig å få jobbe sammen med Lena og Kalle, en flott schæfer. Deretter jobbet vi med mellommomenter, det vil si hva hunden skal gjøre mellom øvelsene i lydighetsprogrammet, og kjeder. Den siste delen av dagen arbeidet vi med detaljtrening av hver hund. Da valgte jeg å arbeide med hinder og avstandskommandering, eller fjärrdirigering som svenskene kaller det. Jeg tror ikke de skjønte så mye av det jeg sa, så jeg måtte gå over til å bruke noen svenske ord 😉

Fredag morgen startet vi med å jobbe med konkurransemessig trening. Hver enkelt gjennomførte en kort kjede som vi hadde planlagt dagen før. Vi lærte også hvordan vi kan jobbe med hundens motivasjon og engasjement, noe jeg syns var veldig lærerikt og nyttig. Deretter hadde vi en økt der vi fokuserte på trening på å veksle mellom høyt aktivitetsnivå og ro, slik hunden for eksempel må gjøre ved fremsending og apportering med dirigering. Dagen ble avsluttet med detaljtrening med hver hund. Her valgte jeg å fokusere på posisjonsskifter i avstandskommanderingen fra ligg til stå og stå til ligg. Maria mente jeg var på god vei i denne øvelsen 🙂

Det ble rikelig med tid til spørsmål underveis, og det var veldig lærerikt og nyttig å observere de andre og høre innspillene fra Maria.

Her kommer noen bilder fra kurset:
Klubbhuset

DSC_7286

DSC_7299

DSC_7301

DSC_7302

DSC_7307

DSC_7308

DSC_7313

DSC_7314

DSC_7309

DSC_7321

DSC_7336

DSC_7346

DSC_7377

Takknemlig for fine dager på kurs! Håper jeg får sjansen til å delta igjen 🙂 Gleder meg stooort til kurs med Siv Svendsen i januar! Nå gjelder det å bruke det jeg har lært 🙂 Har testet ut en del allerede, og det fungerer veldig bra 🙂

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..