Hverdagsliv, Stikk ut!, Turer
Legg igjen en kommentar

Vettafjellet – uhu!

I helga har vi vært på hytta vår på Nordmøre. Mens pappa og Tommy jobbet med ved og reparerte naustet, Nora leste en engelsk roman og mamma lagde søndagsmiddag, benyttet jeg sjansen til å ta en helt ny tur! Alltid morsomt å dra til nye steder. Jeg hadde lest om Vettafjellet i boka 101 turer på Ytre Nordmøre av Håvard Johnsen og Dina Gaupseth. Turen er en også en del av Stikk ut!, så da var saken grei 🙂

Vettafjellet er den høyeste toppen på Aspøya i Tingvoll kommune. Du kommer deg dit ved å kjøre E39 fra Tingvoll, Kristiansund eller Molde. Det er en nydelig, lettgått tur med flott utsikt når det er klarvær. Det er enkelt å finne frem. Følg stien rett forbi den lille rødmalte hytta, og opp til stien deler seg på toppen av skaret. Der er det en rød pil som markerer at du skal ta til høyre. Her finner du en bok du kan skrive navnet ditt i. Det er mulig å gå ned til Karihavet herfra. Du finner kjøreanvisning på Stikk ut!s nettside. Turen kan virkelig anbefales!

Jeg lurer litt på hvorfor det heter Vettafjellet. Kan det være på grunn av fuglene som kretser rundt toppen? Temmelig spooky syns jeg. Omtrent tjue svarte fugler kretset over oss da vi nærmet oss toppunktet. I norsk folketro var vel vettene et slags overnaturlig vesen? Vettene kunne vel innta flere former, blant annet fugler?

Det ble selvsagt tatt noen bilder 😉

Utsikten ble ikke den beste, så vi tar definitivt turen igjen en gang i finvær 🙂

20131006-235308.jpg

20131006-235345.jpg

20131006-235421.jpg

20131006-235522.jpg

20131006-235542.jpg

Da vi kom tilbake til hytta så vi en fin regnbue 🙂 20131006-235602.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..