Bilder, Hverdagsliv, mål
Legg igjen en kommentar

Mål og planer for 2014

Året 2014 kommer til å bli så spennende! Målene og planene våre i år knytter seg først og fremst til valpekullet på sensommeren. Nå har vi valgt hannhund 😀 Vi er sååå glade for denne kombinasjonen, mer informasjon kommer ganske snart 😉

Kompetanse
På grunn av valpeplanene i år er et viktig mål for meg å lære mer om avl, genetikk og oppdrett. Jeg holder på å lese Norsk Kennel Klubbs omfattende bok om temaet. Boka kan virkelig anbefales. Jeg har allerede slukt Hundeoppdrett for nybegynnere som jeg fikk av Inger Handegårdd i julegave 🙂 Jeg vil også lese Oppdretterskolen på hunden.no som Inger har skrevet. Den er nyttig og bra!

Helse
På grunn av at jeg ønsker at Bitten skal være i topp form frem mot valpefødselen skal vi legge vekt på turer og fysisk trening. Jeg vil fokusere på ernæring, og gi henne sunn mat i riktig mengde.

Konkurranselydighet
Målet er offisiell premiering i klasse to og helst opprykk til klasse tre i løpet av sesongen.

Rallylydighet
1. premie og opprykk til klasse tre. Var så nær i fjor, gleder meg til å prøve igjen i år 🙂

Praktiske forberedelser til valpene kommer
Vi skal bli kjent med hannhunden, ordne valperom og tilrettelegge hagen for valpene.

Oppfølging av valper og valpekjøpere
Jeg holder på å lære meg mer om fødsel, preging, sosialisering og ernæring hos valper og tispen. Utrolig interessante og viktige tema! Føler meg priviligert som får anledning til det. Jeg planlegger også hvordan jeg skal følge opp valpekjøperne. Ser for meg treff med fokus på forskjellige tema fremover.

Utstilling og pelsstell
Vi får sannsynligvis ikke anledning til å delta på utstillinger i år, da drektighet og valpetid skjer i den mest aktuelle tida for utstillinger. Jeg har satt meg et mål om å få til finere overganger i pelsen i år. Har sett flere flotte bilder, og ønsker å få det til selv 🙂

Her kommer noen bilder tatt av Tommy Bratteng. Heldigvis har vi fått litt sne i Trondheim nå 🙂

20140115-074120.jpg

20140115-074144.jpg

20140115-074203.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..