konkurranse-lydighet, Prøver
Comments 2

Sesongdebut i lydighetsringen

I år som i fjor deltok vi på lydighetsprøve i Eide og Fræna hundeklubb på Syltesetra i Eide. Fint å få startet sesongen og se hvor vi står. Det har gått veldig bra på trening i det siste, og jeg har sett merkbar fremgang etter å ha deltatt på kurs med Siv Svendsen i vinter.

Vi startet som nummer fem av åtte påmeldte i klasse to. Tanja Hulsund var dommer, og det var en fryd å gå for henne. Rettferdig, trygg og kunnskapsrik.

Jeg hadde håpet på opprykk til klasse tre, men det holdt ikke helt i mål denne gangen. Bitten var litt for lite fokusert i fri ved foten. Jeg måtte bruke en dobbeltkommando i dekk under marsj noe som gjorde at vi mistet en del poeng. Deretter fulgte en fin innkalling med stå der vi fikk 9,5 poeng, en ruskete stå under marsj der hun flyttet seg litt da jeg gikk inntil. Deretter en flott fremsending i ruta (10 poeng og folk klappet!) og en flott apportering som vi også fikk 10 poeng på (ny klappsalve!). Vi fikk 9,5 på hinderet, litt trekk for litt unøyaktig innkomst i utgangsstilling. Jeg surret dessverre litt før oppstart av avstandskommanderingen, og dette førte nok til at Bitten mistet litt motivasjon, så vi nullet på øvelsen. Dommeren sa det er bedre med en ærlig null enn å hangle gjennom med femmere og seksere.

Vi fikk 8,5 i helhetskarakter. Det ble til slutt 157 poeng, 2. premie og nummer fire av åtte i klassen med. Tre poeng unna opprykket. Det er ganske bra med en null 🙂 Jeg har oppdatert resultatsiden.

Jeg gleder meg over fremgangen og er stolt over hunden min! Mest av alt er jeg glad fordi vi begynner å se effekter av treningen på fri ved fot. Dette er en veldig viktig øvelse, da den er et element i alle lydighetsøvelser. Vi skal jobbe videre med ulike aspekter av fri ved fot-øvelsen fremover.

Det var veldig kjekt å se de andre ekvipasjene. Mange var meget dyktige! Gratulerer til Berit Smaaland og hennes dansk-svenske gårdshund som vant klasse to og til de andre vinnerne! Jeg fikk tatt en ekstra titt på programmet til klasse tre 😉

Takk til Eide og Fræna hundeklubb for et knirkefritt og fint arrangement. Vi kommer igjen neste år 🙂

Gleder meg til å trene videre! 🙂

Bildet er tatt i Skjærva i Kristiansund, hjembyen min.
bilde bitten skjærva

bilde lp res eide

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..