Alexa, konkurranse-lydighet, Valpedagbok
Legg igjen en kommentar

Alexas treningsplan

Nå har vi kommet godt i gang med treningen Alexa og jeg, og vi koser oss begge to. Jeg har så smått begynt å tenke på hvilke aktiviteter hun skal være med på, og har kommet frem til at jeg vil satse på utstilling og flere hundesporter. Jeg vil at hun skal få prøve seg på konkurranselydighet, blodspor, rallylydighet og jaktanleggsprøven. Konkurranselydighet er den grenen jeg syns henger høyest og som jeg ønsker å satse mest på, men dette er uten tvil den vanskeligste. Vi har ingen hast med å starte på prøver, jeg skal først og fremst la henne venne seg til miljøet, legge et godt treningsgrunnlag og bygge opp lysten hennes til å jobbe.

I desember har jeg hatt stor glede av å følge hundetrener Siv Svendsens adventskalender, der hun trener valpen Bark i en rekke nyttige grunnøvelser. Siv har lagt ut en liten video hver dag der hun viser hvordan hun trener valpen. Hun viser blant annet hvordan hun finner ut hvilke leker valpen liker, hvordan hun lærer inn hold fast, det første elementet i  avstandskommandering, selvkontroll, håndtering, kloklipp, miljøtrening med mer. Anbefales til alle som har valp!

Til nå har vi trent hjemme og utenfor kjøpesenteret i nærmiljøet vårt, men i kveld har vi hatt vår første ordentlige lydighetstrening. Vi har vært i hallen på Snefugl gård, med kunstgressdekke og stor plass til å leke 🙂 Tilfeldighetene gjorde at vi fikk hallen for oss selv, så det ble tre skikkelige gode økter med både Alexa og Bitten. Jeg tok dem inn hver for seg for jeg er opptatt av at Alexa ikke skal bli avhengig av moren. Alexa var litt reservert de første minuttene, men lekte bra og vi fikk trent på de første trinnene i innkalling, fri ved fot, holde fast og avstandskommandering – etter Sivs metoder. Det er lett å få kontakt med Alexa og hun leker godt, men foreløpig ser det ut til at Alexa har noe mindre «trøkk» og selvtillit enn sin mor. Jeg skal være oppmerksom på miljøtrening og å styrke selvtilliten hennes fremover.

Alexa i treningshallen

Bitten viste at hun ikke har glemt hva hun har lært! Dette var den første skikkelige lydighetsøkten vår etter valpeperioden, og hun hadde flere flotte opptak av apporten og nydelig fremadsending til ruta. Avstandskommanderingen (klasse 3-øvelsen med stå og ligg) begynner å ligne noe, men hun var alt for heit i fri ved fot. Kontakten var imidlertid bra, det lover godt! 🙂

Alexas treningsplan skal bygges opp rundt Sivs tips. Jeg skal legge vekt på å trene ulike steder og venne henne til å leke og trene med forstyrrelser. Den kommende uka skal jeg fokusere spesielt på tannvisning og første del av fri ved fot og å komme inn i utgangsstilling. Tiden vil vise hvordan det går 🙂

Trener dere på noe spesielt for tiden?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..