hverdagslydighet
Legg igjen en kommentar

Fokus på hverdagslydighet 

Den siste tiden har vi satt fokus på hverdagslydighet her hjemme. Da vi fikk Bitten for litt over fire år siden var det ikke noen ledig plass på kurs i hverdagslydighet, så da begynte vi like godt på kurs i konkurranselydighet… Som navnet indikerer er de to tingene ikke det samme 🙂 

Det er ingen spøk å ha to hunder, så vi fant ut at vi må jobbe godt med lydighet i hverdagen, slik at vi forebygger eventuelle problemer. 

For noen uker siden begynte vi på kurs i hverdagslydighet hos Sportshunder. Vi er veldig godt fornøyd med kurset så langt. Vi har blant annet lært om atferd og læringsteori og vi trener på ting som kontakt, ligg/sitt og bli, innkalling, gå fint i bånd, å passere andre hunder og selvkontroll. 

Lille Alexa er veldig flink, særlig når det vanker masse pølsebiter 🙂
På kurset er det to cairn-terriere, en golden retriever, en rottweiler, en irsksetter og oss. Alle hundene er under 15 måneder gamle. 

Noen av tingene vi har tatt tak i hjemme er at hundene ikke skal hoppe opp på folk, ikke sleike av koppene i oppvaskmaskina, ikke ruse ut av døra når vi skal gå ut og ikke ruse ut av buret i bilen. Sistnevnte er meget vanskelig ifølge de to svart-hvite… 🙂    

En ting vi strever litt med for tida er at hundene vil stå opp grytidlig om morgenen! 

Når man har hund kjeder man seg i hvert fall ikke! 🙂

Det vi har fått til er at hundene skal være rolige på trimmebordet. Da går pelsstell, kloklipp og helsesjekk i en fei 🙂

Hvilke ting jobber dere med for tiden?

 

This entry was posted in: hverdagslydighet
Tagged with: , ,

av

Oppdretter av engelsk springer spaniel, bosatt i Trondheim. Jeg har for tiden en hund, Alexa, og vi trener hovedsakelig lydighet og rallylydighet, og noe spor og feltsøk. Høsten 2021 tar jeg NKK Trinn 1 instruktørutdanning. Målet med denne bloggen er å dele informasjon som kan være nyttig for valpekjøpere og andre som er interessert i engelsk springer spaniels. Følg oss gjerne!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..