Drektighetsdagbok
Legg igjen en kommentar

Vi begynner på drektighetsdagboka

Jeg kjenner meg veldig spent og forventningsfull for tiden. Etter besøket hos Monika på kennel Mountjoy har jeg tenkt mye på Bilbo. Han er virkelig en flott hund, både utseendemessig og mentalt, og det ville gledet meg svært mye å få valper etter ham og Bitten. 

Her er et bilde av Bilbo tatt etter en utstilling i Ulriksdal nå i helgen:

Jeg syns han er helt nydelig! Foto: Veronica Forsberg

Vi er nå på dag 12 etter første paring, og det er selvsagt veldig tidlig i drektigheten. Det er slett ikke sikkert at hun er drektig, men det er lov å håpe. Hunder er generelt meget fruktbare, og jeg håper og tror at vi fikk til parring på korrekt tidspunkt. Man kan ikke vite om hunden er drektig før etter ca tre uker. De første tegnene er gjerne at pattene blir rosa og noe struttende, at tispen blir litt roligere og kanskje kvalm og mister matlysten rundt tre uker etter parring.

 Jeg planlegger å ta ultralyd når det har gått mer enn tre uker siden befruktningen for å se om det er valper. Ultralyd er en måte man kan få fastslått om tispen er drektig. Etter tre uker er det fortsatt mye som kan skje, og man har ingen garantier.  

Hunder går drektige i 58-63 dager, og forventet fødsel vil bli ca. 18. juli. 

Da hun fikk løpetid begynte jeg med Royal Canins løpetidsfor, H42d, noe jeg hadde god erfaring med sist. Jeg er veldig godt fornøyd med fôret fra Royal Canin. Jeg har fokus på å holde henne i god kondisjon, det vil si riktig vekt og riktig fysisk form, samt å sørge for at pels, ører, munn og så videre er meget velstelt. Begge hundene ble vaksinert i januar, og ormekur er tatt 🙂 Her overlates ingen ting til tilfeldighetene 🙂 Jeg er svært heldig som får gode råd og hjelp av Bittens oppdretter Inger Handegård. Takknemlig for det!

Dersom du vil følge drektighetsdagboka, trykk på «Drektighetsdagbok» i kategoriene, de ligger til høyre på siden når du bruker PC/Mac og ganske langt ned på siden når du bruker mobil. Ved å klikke på ordet får du opp alle innlegg om temaet, også forrige kull 🙂

Flere valpekjøpere har tatt kontakt og det syns jeg er veldig hyggelig. Jeg skal oppdatere bloggen jevnlig fremover. Ser at det er mange som er inne og leser 🙂

Tar med et bilde fra i går. Alexa fikk 1. premie i rallylydighet klasse 1 og Bitten fikk 2. premie i klasse 3 i rally-cupen til Nidaros brukshundklubb. Begge ble nr 6 i sin klasse. Det var hele 37 påmeldte på dette uoffisielle kveldsstevnet! Ikke rart at rallylydighet har blitt så populært, det er veldig artig! 🙂 


På bildet «leser» de i den nye spanielhåndboken «Alt om spaniels» av Anne L. Buvik, som kom ut i helgen. Gleder meg til å lese den!

This entry was posted in: Drektighetsdagbok

av

Oppdretter av engelsk springer spaniel, bosatt i Trondheim. Jeg har for tiden en hund, Alexa, og vi trener hovedsakelig lydighet og rallylydighet, og noe spor og feltsøk. Høsten 2021 tar jeg NKK Trinn 1 instruktørutdanning. Målet med denne bloggen er å dele informasjon som kan være nyttig for valpekjøpere og andre som er interessert i engelsk springer spaniels. Følg oss gjerne!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..