Drektighetsdagbok, Hverdagsliv
Legg igjen en kommentar

Åtte uker drektig

Nå har vi gått inn i siste drektighetsuke. Bitten er fortsatt i god form. Det har vært en lett drektighet til nå, men nå blir hun fort varm, puster litt tungt av og til og ønsker ikke å gå tur. Vi lufter derfor i nabolaget og slapper av. Hun sover mye. Av og til kjenner vi valpene sparke lett inne i buken hennes. 

Hun får nå tre måltider om dagen, en formengde som er tilpasset et lite til mellomstort kull. Jeg passer på at hun ikke blir i for godt hold. Hun får noe middagsrester, et kokt egg og en liten skive med brød innimellom, men stort sett får hun tørrfôr, en blanding av Royal Canin medium starter (valpefor) og HT42d, som er et fôr beregnet for drektige tisper. Fôret har god smakelighet og er lett å fordøye. Det er viktig at hun får i seg passe mengde mat, slik at hun skal ha krefter til fødselen. 

Jeg liker godt å lese bøker og blogger om temaet, og her er et av flere gode innlegg om drektighet hos hund, skrevet av Bittens oppdretter Inger Handegård.

Valperommet er klart til bruk, og Bitten og jeg flytter inn der nå. Her har vi seng, valpekasse, skrivebord og diverse utstyr vi trenger til fødselen. 


Ellers bruker vi en del tid i hagen. Det har vært fint vær i det siste, med sol og passe temperatur for en drektig tispe. Vi har hatt besøk av valpekjøpere, og vi luker litt ugress, vanner litt og drikker kaffe.  Bitten har funnet to steder i hagen der hun mener valpene kan fødes: Under en hekk langs husveggen eller blant blomstrende busker ved uteplassen :p Slik ser hiet ut:


Vi lufter alltid i bånd fra nå av – jeg vil at valpene skal fødes inne 🙂 


Alexa og jeg var på sykkeltur i går med innlagte stopp der vi trente på søk-apport. Hun er veldig rask. Vi har nå begynt å legge ut flere apportgjenstander som hun skal hente. 

Nå har jeg tatt ferie, og planlegger flere blogginnlegg mens jeg pusler rundt i huset og trener litt hund 🙂 Heng med videre 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..