Hverdagsliv, Klipping, Pelsstell, Tips
Legg igjen en kommentar

Potestell i vinterhalvåret

I vinterhalvåret opplever mange spanieleiere at potene blir fulle av snø- og isklumper når de er på tur. Hundene syns det er ubehagelig, og begynner etter hvert å halte og sette seg ned for å prøve å bite av isklumpene.

fullsizerender_1240_px

For å unngå dette klipper jeg pelsen under poten helt kort. Jeg klipper først med en spiss, skarp saks, og deretter bruker jeg barbermaskinen med et poteskjær for å fjerne resten. Når det ikke er pels mellom tredeputene fester det seg langt mindre is, støv og skitt under poten. Jeg bruker poteskjæret 5/8 til min klippemaskin fra Andis. Du må ikke ha en klippemaskin, men det går fortere å få bort all pelsen på den måten.

Når pelsen er klippet kort under poten ser man også rifter og sår bedre og kan få behandlet dette.

Når vi er på tur pleier jeg å ha med potesokker i tilfelle det begynner å ise mens vi er ute. Jeg pleier å kjøpe mine på Hund som hobby. Det er noen enkle potesokker laget i et slags mykt, men solid anorakkstoff, med borrelås øverst.

Et tips ved kjøp av potesokker er å sette poten oppå sokken for å se om den er stor nok. Husk at poten blir bredere når hunden står og går på foten. Fremføttene er større enn bakføttene, og poten må ha god plass i sokken.

Kjøp gjerne noen sokker ekstra, det er fort gjort å miste dem på tur 🙂 Et tips er å skrive opp størrelsen på sokken og lagre det på mobilen, for man husker garantert ikke størrelsen når man skal kjøpe nye 😉

Måle størrelsen på potesokk

Hvis tredeputene er sprukne, kan det skyldes salting på vegene nå om vinteren. Skyll potene når dere kommer inn etter tur, og bruk en god potesalve.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..