Alexa, Drektighetsdagbok
Comment 1

Alexa er åtte uker drektig

Nå begynner vi nedtellingen til fødselen… Alexa er fortsatt kvikk og rask, men nå begynner magen å bli stor. Vi går rolige turer og lufter henne ofte, for nå er valpene blitt større og det er trangt om plassen. 

Hun går alltid i bånd på tur nå, for i denne fasen kan noen tisper finne på å følge instinktene og dra for å føde valpene et helt annet sted enn i valpekassa hjemme 😉 

Alexa har gravd et dypt hull i hagen, ved husveggen, her syns hun tydeligvis det kan bli fint å føde valpene :p 

Hun har ikke noe særlig lyst på mat, men spiser gjerne flere små måltider om dagen, noen ganger litt vom og hundemat, andre ganger en osteskorpe, noen fiskeboller eller en brødskive med leverpostei. Den siste uka er det lov (og lurt) å skjemme bort tispa slik at hun får i seg jevnt med næring. Det trenger hun for å ha krefter til fødselen. 
I går, torsdag, var det ganske kaldt, så da tok jeg på henne en strikkegenser som dekket godt nedover ryggen og brystet. Ingen vits å risikere jurbetennelse!

Her er noen bilder tatt torsdag, på dag 56: 


Bare noen dager igjen av ventetiden nå! 🙂

På noen av bildene kan dere se st magen har blitt ganske rund 🙂

Nå måler vi temperaturen hennes flere ganger daglig. En valpefødsel starter med et temperaturfall, og når temperaturen har gått langt ned (kanskje så langt som ned mot 36 grader), og stiger til vanlig temperatur, 38,5 grader, da begynner fødselen i løpet av relativt få timer 🙂

Kryss fingrene for oss 🙂

This entry was posted in: Alexa, Drektighetsdagbok

av

Oppdretter av engelsk springer spaniel, bosatt i Trondheim. Jeg har for tiden en hund, Alexa, og vi trener hovedsakelig lydighet og rallylydighet, og noe spor og feltsøk. Høsten 2021 tar jeg NKK Trinn 1 instruktørutdanning. Målet med denne bloggen er å dele informasjon som kan være nyttig for valpekjøpere og andre som er interessert i engelsk springer spaniels. Følg oss gjerne!

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..