Alexa, Bilder, Bitten, C-kullet, Rallylydighet, resultater, Utstilling, Valpeshow
Legg igjen en kommentar

En fantastisk helg!

Helgen 1.-2. juli ble en fantastisk helg. Vi deltok på utstilling og valpeshow og rallylydighetsstevner med flotte resultater.

Lørdag arrangerte Norsk Spaniel Klub avd. Trøndelag sin tradisjonsrike spesialutstilling og valpeshow i Trondheim. Vi hadde vært i sving i flere dager med forberedelser. Lørdag morgen var vi på plass klokka sju og fikk rigget til telt, utstillingsringer, rosetter, premier, kiosk, kaféområde og hundeutstyrs-loppemarked.

Dommer i år var Maria-Luise Doppelreiter fra Østerrike. Hele 42 engelske springere var påmeldt. Bitten fikk excellent, ble beste tispe i åpen klasse med CK og fjerde beste tispe med cert!

Kritikken fra dommer: «Beautiful black and white bitch, lovely head and expression, excellent proportions and angulations, very stylish movement with correct reach and drive. Lovely coat and condition.»

Engsoleias Alexa stilte i brukshundklasse, der hun fikk excellent med CK! Hun ble ikke plassert i beste tispeklasse. Jeg har ikke kritikkskjemaet tilgjengelig når dette skrives, kommer tilbake til dette.

Alexa med CK-rosetten 🙂

Valpene Engsoleias Cole (Kaizer) og Engsoleias Cielo (Saga) stilte på valpeshow og fikk flotte kritikker. Kaizer ble beste hannvalp og best i motsatt kjønn (BIM), mens Saga ble nest beste tispevalp i alderen 4-6 måneder.

Sagas kritikk: «Straks 5 måneder gammel, harmonisk helhet, velskåret hode, ønsker noe mer bredde i snuteparti, mørke øyne, velansatte ører, ok skulder, stram(?) fin rygg, velansatt hale, tilstrekkelig kroppsvolum, trenger mer vekt, passende beinstamme, harmonisk vinklet, beveger seg med bra driv når hun ikke har det for travelt, bra pels og temperament.»

Kaizers kritikk: «Straks fem måneder gammel, harmonisk velskåret hode med godt kjønnspreg. Mørke fine øyne, velplasserte ører, utmerket hals og skulder, fin overlinje, velansatt hale. Normalt utviklet kropp for alder, passende beinstamme, utmerkede poter, beveger seg med bra steg når han har landet, blank pels av utmerket kvalitet. Utmerket temperament.»

Kaizer og Saga er etter Ch Zelini’s Body Talk (Milo) og Engsoleias Alexa.

Tispen Cocoline Getting Goosebumps (Ch Sandicam The Look of Love – Ch Cocoline Counting Stars) ble best i rasen (BIR valp) og senere best in show valp. Dommer var Line Haugen Paulsby.

Foto: Silje L. Havstein

Juniorene Engsoleias Blanca (Wilma) og Engsoleias Bentley (Lukas) debuterte på utstillingen med fine kritikker.
Engsoleias Bentley (Lukas). Foto: Janne Nilssen

Senere på dagen deltok jeg med Bitten og Alexa på Nidaros brukshundklubbs rallylydighetsstevne på Leangen travbane. Baneforholdene på Leangen var alt annet enn bra denne helga, men forholdene var like for alle, så her var det bare å stålsette seg.

Jeg kom så sent at jeg ikke rakk å briefe banen i klasse tre før Alexa skulle gå. Alexa gikk virkelig kjempefint, men jeg klarte å kommandere feil i en øvelse og ba henne dekke i stedet for å sitte i øvelsen «sitt-stå-sitt», og disken var et faktum. I elite tok jeg meg sammen, briefet godt, konsentrerte meg og førte Bitten til en 1. premie, med 193 av 200 poeng og vårt første rallycert! Dommer Bente Frediksen skrev «Veldig flott runde» på kritikken. Jeg er så glad, har ikke hørt om noen andre som har klart å ta to Cert på en dag 🙂

Dagen etter kom Alexa og jeg på 2. plass i rallylydighet klasse 3 med en 2. premie. Kun to ekvipasjer klarte banen uten disk, begge spaniels. Jeg er veldig fornøyd med Alexa, hun er kvikk, oppmerksom, samarbeidsvillig, lettlært, rask og glad.

Foto: Terje Svarstad

På NKKs internasjonale utstilling søndag var det påmeldt 47 springere. Engsoleias Blanca (Wilma) fikk excellent og CK og ble 3. beste tispe med flott kritikk i en stor juniorklasse! Hun ble ikke plassert i beste tispeklasse. Wilma er etter Ch Mountjoy Scallywag Sam (Bilbo) og N SE VCH RL3 BH Desperados Bitten. B-kullet er nå 11 måneder gamle.

Dommer Paula Heikkinen-Lehkonens kritikk: «Velutviklet, utmerket type og korrekte proporsjoner, langt vakkert hode, lang hals, utmerkede skuldre, bra volum på brystkurve. Velvinklet bak. Stabile, parallelle bevegelser, utmerket pels.»


Bildet av Wilma er dessverre ikke det beste, da det var en del gjørme i utstillingsringen søndag.

Veldig stolt og glad eier og oppdretter ❤ Tusen takk til Bittens oppdretter Inger Handegård for en fantastisk hund og for at du alltid gir gode råd, oppbacking og veiledning ❤ Tusen takk til Lise Tromsdal ved kennel Cocoline for vennskap, hjelp og råd 🙂 ❤

Takk til valpekjøperne som tar så godt vare på hundene og for at dere deltok på utstillingene. Håper det frister til gjentakelse 🙂 ❤

Takk til hyggelige dommere, til klubbene for gode arrangement og til hundeeierne for et trivelig og inkluderende miljø 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..