blodspor, C-kullet, resultater, Spor, Valpedagbok, valpekjøpere
Legg igjen en kommentar

Lira er blitt godkjent ettersøkshund!

Lille Lira, Engsoleias Caleah, med fører Kenneth Rørvik klarte en bragd på Liras  nimånedersdag i november- de ble godkjent som ettersøkshund etter skadet hjortevilt! De har gått på blodsporkurs og trent flittig i lengre tid. Det har vanket mye ros for godt arbeid. Den dagen Lira fylte ni måneder deltok de på en bevegelig blodsporprøve og en fersksporprøve som de besto.

Eier og fører Kennet beskriver dagen slik:

Det ble en lang dag å mye hardt arbeid på blodsporprøven, da det var svært tøffe vindforhold. Ble litt usikker ca halvveis i sporet, på om Lira hadde riktig tracking, men heldigvis når jeg trengte det som mest, så presenterte hun et sårleie for meg,å jeg fikk en påminnelse om at denne hunden må jeg stole på ❤ Ferskspor har vi aldri gått før, så var litt spent. Men draget i lina sa meg at hun fulgte noe virkelig spennende 🙂 Til tross for at området vi gikk har rikelig mengder med vilt og da spesielt elg, hadde hun ingen problemer med å følge riktig spor, selv om vi stort sett krysset andre elgspor hele tiden. Vi fikk sett elgen, og konstaterte at det var riktig dyr, selv om aspiranten som var med, ikke fikk det med seg 😉 En kjempespennende dag for både hund og fører. Ingen ting er som å lykkes med bra teamarbeid. Men vi slutter ikke å trene blodspor for de vi nå er godkjent,vi skal nemlig bli enda bedre! ❤

Dommer Kate Solvær ga ekvipasjen en meget god kritikk. På kritikkskjemaet for fersksporprøven har hun skrevet: «Sporer i nydelig tempo etter ungdyr. Særdeles godt samarbeid mellom hund og fører. Godkjent for ettersøk»

Jeg er kjempestolt over Lira og at jeg har så dyktige valpekjøpere!

Stor gratulasjon til dere, og lykke til med videre trening og sporarbeid! 🙂

Liras kritikk 2Liras kritikk

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..