Prøver, resultater, valpekjøpere
Legg igjen en kommentar

Oppsummering av 2017

Bedre sent enn aldri 🙂 Året 2017 var innholdsrikt for både valpekjøpere og oss her på Kennel Engsoleia. Her kommer en oppsummering av viktige hendelser i året som gikk.

Februar

C-kullet ble født 6. februar 2017. Jeg husker dagen som om det skulle være i går. Fødselen startet midt på dagen, og var ferdig i 20-tiden på kvelden. Alexa hadde vært sprek som en loppe gjennom hele drektigheten, og fødselen gikk kjempefint. Åtte vakre valper ble det, seks hanner og to tisper ❤ Alt gikk bra i valpeperioden her hjemme, de vokste og var jevne, fine og friske. Vi var nær ved å få jurbetennelse ved en anledning, men jeg klarte å avverge det før det ble et problem. Alle valpene har fått kjempegode hjem.

Mars

Bitten fikk sin tredje førstepremie i rallylydighet klasse 3, 2. plass og tittelen RL3. Hun fikk også 3. premie og ble nummer 4 i lydighet klasse 2 på Eide og Fræna hundeklubbs stevne i begynnelsen av måneden.

Helma, Engsoleias Aleah, fikk 1. premie i rallylydighet klasse 2, tittelen RL2 og opprykk til klasse 3.

Lotta (Engsoleias Ayla) med eier Eli-Anne Skaug fikk 1. premie i rallylydighet klasse 1 og opprykk til klasse 2.

Mai

I mai var det tid for S-r-Trøndelag elghundklubbs tradisjonelle blodsporprøve. Den pleier å foregå i Sæterdalen, men måtte flyttes til Byneset på grunn av mye snø i høyden. Bitten fikk en 2. premie og Alexa 1. premie.

Lotta (E. Ayla) med eier Eli-Anne Skaug vant klasse 1 i smellerkonkurranse i Selbu og fikk opprykk til klasse 2. Dagen etter ble de nr 2 i klasse 1 på nytt stevne.

Juli

Valpene Kaizer (E. Cole) og Saga med eiere stiller på valpeshow hos Norsk Spaniel Klub avd. Trøndelag med godt resultat. Kaizer ble beste hann og best i motsatt kjønn med en flott kritikk, mens Saga ble nest beste tispe. Begge var kjempefine og fikk god trening denne dagen. Veldig hyggelig å møte både valper og eiere igjen 🙂

BIR og BIM valp 010717

Bitten vant åpen klasse, ble fjerde beste tispe og fikk ck og cert på spesialutstillingen for spaniels arrangert av Norsk Spaniel Klub samme dag. Dommer var Maria-Luise Doppelreiter. Senere på dagen fikk hun også cert i rallylydighet! Samme dag ble Alexa nest beste tispe i brukshundklasse med ck og fikk senere på dagen en 2. premie i rallylydighet klasse 3!

Dagen etter var det internasjonal utstilling i regi av Norsk Kennel Klub på Leangen i Trondheim. Engsoleias Blanca (Wilma) ble nr 3 og fikk ck og meget god kritikk av dommer Paula Heikkinen-Lehkonen fra Finland i en stor unghundklasse. Kritikken var slik: «Velutviklet, utmerket type og korrekte proposjoner, langt vakkert hode, lang hals, utmerket skulder, bra volum på brystkurve, velvinklet bak, stabile parallelle bevegelser, utmerket pels.»

To fantastiske dager for oss!

I juli kom Molly på hyggelig feriebesøk til oss.

August

I august hadde vi et kjempehyggelig fulltreff for B-kullet i Skaun. Vi var så heldige å få låne gapahuk av Anders Arnulf og Janne, og vi koste oss med hyggelig samvær, god mat og trening. Eirik Tranaas Vannebo var med oss og ga oss nyttige treningstips og veiledning i apportering og spanieljakt.

Helma (E. Aleah) med eier Anne Helen Smedsrud besto jaktanleggsprøven i Sogn og Fjordane.

IMG_6594

Bitten besto ferdselsprøve og Alexa utholdenhetsprøve på Nidaros brukshundklubb stevne i Trondheim, og fikk henholdsvis titlene BH og AD.

Alexa fikk 1. premie og ble fjerde beste hund på Selbu trekk- og brukshundklubbs blodsporprøve i Selbu. Sporlegger var Linda Lynum, norgesmester i blodspor 2017 🙂

Bitten ble nest beste tispe i åpen klasse, fikk ck og ble fjerde beste tispe på Trøndelag selskapshundklubbs utstilling i Selbu.

September

Helma, Engsoleias Aleah, fikk en fin 2. premie i rallylydighet klasse 3.

Lukas (E. Bentley) med eier Janne Nilssen besto jaktanleggsprøven i Verdal.

IMG_6593

Wilma (E. Blanca), og senere  kullsøskenene Pia (E. Blaze) og Lukas (E. Bentley) blir hofterøntget med diagnosen fri for hofteleddsdysplasi.

Alexa ble nr 2 i klasse 3 i klubbmesterskapet i rallylydighet i Nidaros brukshundklubb.

Oktober

Lotta (E. Ayla) med eier Eli-Anne Skaug vant klasse 1 på smeller-stevne i Valdres. Dagen etter ble de nr 2 i klasse 1.

Lotta nr 1 i offisiell smellerkonkurranse på Fagernes i Valdres

November

Lira (E. Caleah) med eier Kenneth Rørvik ble godkjent ettersøkshund på sin 9-månedersdag etter å ha gjennomført en flott blodsporprøve og fersksporprøve!

Lotta (E. Ayla) med eier Eli-Anne Skaug blir nr 6 i NM i smeller i Valdres! Senere i måneden får de 1. premie i klasse 2 i rallylydighet. Imponerende! 😀

Bitten fikk 2. premie og 3. plass i eliteklasse rallylydighet på Nidaros brukshundklubbs adventstevne, her var det rekordmange deltakere.

Gratulerer så mye til valpekjøpere med flotte resultater, og lykke til videre! ❤

(Jeg håper jeg ikke har glemt noe!) 🙂

 

 

This entry was posted in: Prøver, resultater, valpekjøpere

av

Oppdretter av engelsk springer spaniel, bosatt i Trondheim. Jeg har for tiden en hund, Alexa, og vi trener hovedsakelig lydighet og rallylydighet, og noe spor og feltsøk. Høsten 2021 tar jeg NKK Trinn 1 instruktørutdanning. Målet med denne bloggen er å dele informasjon som kan være nyttig for valpekjøpere og andre som er interessert i engelsk springer spaniels. Følg oss gjerne!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..