A-kullet, Alexa, Prøver, Rallylydighet, resultater
Legg igjen en kommentar

Alexa med cert i rallylydighet!

Helgen 6. til 7. mars arrangerte Norsk Collie Klub avd. Trøndelag offisielt rallylydighetsstevne på Skjetlein videregående skole utenfor Trondheim. Jeg hadde bare meldt på Alexa, for Bitten har hatt en ørebetennelse som har tatt tid å bli kvitt. Hun er mye bedre nå, men vi avventer start på prøver til hun er helt frisk og ferdig med karenstid i henhold til Norsk Kennel Klubs dopingregelverk.

Det har vært lite trening på oss i vinter, vi har stort sett bare gått turer, men jeg startet opp treningen igjen i februar/mars. Fokus har vært på repetisjon av momenter, forbedring av posisjonen i fri ved fot og å eliminere fysisk kontakt og avstand. Fysisk kontakt er noe vi har slitt litt med, spesielt i etterkant av hinderøvelser og øvelser med fart, da har hun gjerne dultet litt til hånden min for å minne meg på at hun skal få godbit 😉 På prøve trekkes det tre poeng hver gang det oppstår fysisk kontakt mellom hund og eier (med unntak av øvelsen sikk-sakk mellom beina), så her kan man miste mange poeng 🙂

Lørdag gikk det kjempefint på prøven, og vi endte med 194 poeng, 1. premie, cert og vinner av eliteklassen!

IMG_2360_1240_px

Vi vant kjempefine premier – 12 kg Hills hundefor, et stort vetbed-teppe med antisklibelegg, en bamse, et duftlys og en tyggepinne 🙂 Hundepinnen falt i smak og ble fortært i raskt tempo, mens bamsen fikk gjennomgå litt senere på kvelden 🙂

Ekstra artig var det at det var springereiere på pallen i tre av fire klasser på lørdag. Pia og Ayla ble nr 2 i klasse 2 med RL2-tittel og opprykk til klasse 3 og Mascha vant klasse 3. Vi måtte ta et bilde av oss alle tre! 😀

IMG_2345_1240_pxIMG_2374_1240_px

Søndag måtte jeg repetere stå under mars da jeg kommanderte for utydelig, og i tillegg fikk vi et ekstra sidebytte under høyreføring. Til sammen kostet dette 23 poeng i trekk. I tillegg fikk vi trekk for to dobbeltkommanderinger og en vegring på tunellen. Vi endte da med en 3. premie og 3. plass 🙂 Det var gledelig å se at vi ikke fikk noen trekk for fysisk kontakt og avstand på prøvene i helga, og posisjonen i fri ved fot er også bedre enn den var i høst.

Nelly var så snill og filmet løpet på søndag:

Hvis du er interessert i informasjon om hva rallylydighet er, ta en titt på nettsiden til Norsk rallylydighetsklubb 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..