Hverdagsliv
Legg igjen en kommentar

Den tunge høsten

I dag er det omtrent en måned siden det ble kjent at flere hunder er døde på grunn av blodig diaré. Ifølge informasjon fra Veterinærinstituttet i dag har mer enn 170 hunder blitt syke og 43 er døde. Veterinærinstituttet arbeider med å finne årsaken og Mattilsynet har kommet med anbefalinger til hundeeiere om hvordan de bør forholde seg for å unngå eventuell smitte (klikk på linken for å komme til siste informasjon – åpnes i nytt vindu). Så langt har Veterinærinstituttet utelukket flere sykdommer og virus.

Vi har forholdt oss til anbefalingene fra Mattilsynet, noe som innebærer at hundene er holdt i bånd på tur. Vi har holdt oss unna andre hunder. Kurs og treninger sammen med andre er avlyst. På hundeførerutdanningen hadde vi en fin teorikveld i stedet for praktisk trening i forrige uke. Norsk Kennel Klub har innstilt alle terminfestede arrangementer i september, blant annet er to rallylydighetsstevner i området avlyst.

Jeg må innrømme at situasjonen går litt inn på meg. Det ene er at så mange hunder er døde, det andre er uvissheten med tanke på eventuell smitte. Det har vært lite sosialt på fritiden, for jeg har jo mange av mine venner i hundemiljøet. Hundene har ikke fått like mye mosjon som de vanligvis får på denne tiden av året, når båndtvangperioden er over. Vi har trent lenge for deltakelse på ulike prøver, og det er synd at vi ikke får prøvd ferdighetene, men det kommer flere sjanser 🙂

Det har kommet en del kritikk mot NKK for at en del arrangementer er avlyst, og mot Veterinærinstituttet ikke har kommet med konklusjon. Jeg syns både Veterinærinstituttet, Mattilsynet og NKK har gjort en god jobb. Det virker som de jobber systematisk og grundig.

Vi lagde oss en rallytreningsbane i hagen en av de første dagene etter at utbruddet ble kjent. Lydighets- og rallymomenter trener vi på i hagen eller på turer. Noen ganger har vi godbitsøk inne eller i hagen. Ellers går vi turer gatelangs og i marka med hundene i bånd. Hundene trenger aktivitet og mosjon 🙂 Vi unngår gjørmehull og vanndammer der det kan oppstå bakterievekst, og jeg prøver å hindre at hundene snuser for mye der andre hunder har vært.

Jeg håper så inderlig at fagfolkene snart finner ut hva det er som gjør hundene syke og hvordan man kan unngå sykdom fremover.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..