helse
Legg igjen en kommentar

Nyttig foredrag om hund og helse

Torsdag kveld deltok jeg på foredrag om hund og helse på Hundesenteret i Trondheim. Foredragsholder var dyrlege Kathrin Höner fra AniCura Heimdal dyreklinikk. Hun har mer enn 20 års erfaring som dyrlege, og arbeider mest med hund og katt.

I foredraget forklarte Kathrin at det er svært viktig å kjenne til hvordan hunden er når den er frisk. Da vil vi kunne oppdage endringer og vi vil kunne gi veterinæren viktig informasjon om tilstanden. Vi fikk nyttig informasjon om ting vi kan sjekke for å finne ut om hunden er syk eller skadet. Kathrin pekte på sju sjekkpunkt:

  1. Temperatur – normal temperatur for hunder er 37,5-ca. 39,1
  2. Slimhinner – skal være lys rosa og lett fuktige
  3. Puls – måles i området mellom låret og buken, skal ha en frekvens på 80-120 (mer enn 200 for valper)
  4. Åndedrett – skal være 15-30 per minutt
  5. Uttørket – løft skinnet på ryggen og se om huden legger seg helt ned eller blir stående opp
  6. Lukt – lukter det fælt av hunden, hvor kommer lukten fra?
  7. Kropp/muskler/bein/kroppsåpninger – kjenn på hunden, beveg kroppsdelene, se inn i munnen osv. Hva er annerledes enn vanlig?

Andre tema var gjenopplivning, å legge på bandasje, blødninger, bittsår, våteksem og andre sår, brudd, akutte tilstander, Heimlich’ manøver, livmorbetennelse, magedreining, heteslag, nedkjøling, frostskader, brannskader, elektriske skader, etseskader, forgiftning, fremmedlegemer, huggorm- og flåttbitt og forebyggende tiltak. Underveis var det anledning til å stille spørsmål.

Eli-Anne Skaug, som har Lotta (Engsoleias Ayla), og er instruktør på Hundesenteret, stilte med hunden Nova (beauceron) i demonstrasjon av blant annet bandasjering. Hun var svært flink, og lot seg undersøke i munnhule, svelg og resten av kroppen. Imponerende av hund og eier.

Mer enn 25 personer hadde tatt turen til Hundesenteret denne kvelden. Jeg er kjempeglad for at jeg deltok, dette var virkelig et veldig godt og nyttig foredrag av en meget dyktig veterinær! Som oppdretter og hundeeier setter jeg stor pris på å vite hvordan man best kan håndtere temaene ovenfor.

Hundesenteret er et helhetlig senter med et bredt fagområde som har både veterinær, fysioterapeut, atferdskonsulenter og mange dyktige instruktører. De har en stor, inngjerdet hundepark, flere oppvarmede treningshaller, kaféområde og åpne treninger med sertifiserte instruktører til stede. De har en god treningsfilosofi og mange gode kurs. De holder til på Tiller i Trondheim. Anbefaler å sjekke ut tilbudet!

Her er noen bilder fra foredraget 🙂

IMG_3118_1240_pxIMG_3120_1240_pxIMG_3124_1240_px

(Bildene gjengis med tillatelse).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..