Valper
Comments 2

Nytt om valpeplanene

Vi har tidligere fortalt om valpeplanene i vinter, og nå er hannhundvalget tatt 🙂 Wilma skal parres med SE JV-19 Albert Cruzson (C.I.B NORD UCH SE JV-15 AD Cocoline Catching Fire og Foxberryhills Vallaton Satu).

Albert bor og fungerer godt i en større hundeflokk i landlige omgivelser i Levanger. Vi har lært han å kjenne som en glad, godlynt, kosete og rolig kar. Utendørs er det full fart, og han har stor arbeidslyst og samarbeidsvilje. Han har en imponerende karriere så langt, både i bruks og i utstillingsringen. Han fyller straks to år.

Utstillingsresultater:

Albert er fullcertet i Norge. Han har to cert i Sverige, ett cert i Danmark og ett cert i Finland, CACIB i Norge og i Finland.

På NKKs internasjonale utstilling i Fauske 2019 ble han BIR og BIG-3. Han er svensk Juniorvinner 2019. På utstilling i Østersund høsten 2019 ble han Best in show (BIS) jaktklass. Han har flere BIS som valp.

Bruksresultater:

Albert har 1. premie i åpen klasse på ordinær blodsporprøve og er godkjent ettersøkshund med 8/10 poeng på fersksporprøve. Han har bestått jaktanleggsprøve (54/60 poeng) og apportprøve i begynnerklasse (vannapport av and/måse).

Helse:

Albert er  fri for hoftedysplasi (HD) og har såkalte «A-hofter» (beste resultat). Han er øyelyst fri og gonioskopert uten anmerkninger.

Både oppdretter Anne Ramstad ved kennel Merseyside og jeg tror dette kan bli en flott kombinasjon. Begge foreldre er snille og rolige familiehunder med jaktlyst, rasetypiske bruksegenskaper og vakkert eksteriør. 

Nedenfor kan du se bilder av hundene og stamtavle for det planlagte valpekullet. Valpekullet oppfyller Norsk Spaniel Klubs avlsretningslinjer.

Valpene vil bli født hos Anne Ramstad i Namsos. Anne er veterinær og har lang erfaring med hund. Ta kontakt med Anne på telefon 916 20 957 eller på e-post anne.ramstad@veso.no hvis du er interessert i valp fra dette kullet.

Bildene av Albert er tatt av eier Lise Tromsdal, kennel Cocoline. Bildene av Wilma og Albert sammen er tatt av Anne Ramstad, kennel Merseyside i Namsos.

2 Comments

  1. Härliga hundar. Jag har ju min weimaraner på 13 år och jag skaffar ingen hund innan han går bort. Men jag vill inte ha tomheten så jag visar mitt intresse, om det går bra. Pamela.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..