Lydighet, Tips
Legg igjen en kommentar

Belønninger!

En av de første tingene jeg lærte om hundetrening gjaldt godbiter. Vi var så heldige å få være med da Bodil Holm fra Kennel Mi-Mio hadde valpetreff med Wings-kullet sommeren 2010. Bodil viste da hvordan man kunne teste ut hvilke godbiter hundene liker aller best. Temaet omtales også i Niina og Kenth Svartbergs bok «Med sikte på 10-an». Det er viktig å vite dette slik at man kan bruke rett type godbit for å motivere hunden til å trene eller jobbe. Jo mer forstyrrelser det er for hunden, jo bedre godbit bør en bruke. Du må for eksempel bruke en bedre godbit som belønning når du skal gå gjennom en folkemengde i sentrum enn når du trener hjemme på stuegulvet ditt. Hvis hunden fort blir lei, kan man skifte ut godbiten med noe bedre, slik at den blir mer villig til å jobbe for deg. Pølser er bedre enn tørre godbiter og så videre.

Det kan være nyttig å lage et godbithierarki. Prøv ut hvilken godbit hunden din liker ALLER best, og bruk lærdommen når du skal trene med hunden din. Bittens godbithierarki ser slik ut:

  1. Pannekake
  2. Hvetebolle
  3. Steik/biff/koteletter
  4. Våt kattemat
  5. Pølse
  6. Purina Pro plan-kjeks
  7. Tørket blodpølse
  8. Gulost
  9. Tørr kattemat (forkuler)
  10. Tørre leverbiter

Når jeg trener nye ting, vanskelige ting eller når jeg trener i forstyrrende omgivelser bruker jeg de aller beste godbitene. Det fungerer!

Hvilken godbit liker din hund best?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..