Øvelser, Lydighet, Prøver
Comments 4

Konkurranselydighet? Hva i…? Hvorfor?

Bitten og jeg ligger i hardtrening foran vår debut i konkurranselydighet i høst… Uæ… Kjenner at jeg er spent. Vi har størst utfordringer med lineføring, selvbeherskelse og belønning og rutiner i konkurransesituasjonen. Men vi trener! En av våre sterkeste sider er nok at vi syns det er morsomt og at vi er villig til å stå på og trene! Jeg jobber med å bli mer strukturert i treninga og har som mål å føre treningsdagbok, men har ikke fått på plass det enda… Noen som har gode tips til hvordan man best kan gjøre dette?

En utfordring er at det er så mørkt om kveldene nå. Æsj. Søndag kveld fikk vi til en fin trening i hagen. Vi fikk til flere fremsendinger med stå i ruta. Jippi! Bitten var kjempeflink! I går kveld hadde vi en fin lineføringsøkt. Kontakten oss imellom har virkelig blitt vesentlig bedre etter at jeg lærte skikkelig lekbelønning.

Men hva er egentlig konkurranselydighet? Hvorfor trene det? Er det ikke bare et slit og vanskelig å få til? Mange venner tenker nok det når de hører om hvordan vi trener og trener 😉

På lydighetsprøver skal hund og fører gjennomføre et fast sett med øvelser. I klasse 1 er det to fellesøvelser, tannvisning og fellesdekk, og seks øvelser hundene skal gjøre hver for seg sammen med sin fører. I klasse 1 er det lineføring, dekk fra holdt, stå under marsj, innkalling fra sitt, avstandskommandering og hopp over hinder. I tillegg får man en helhetskarakter.

Et nyttig tips er å se hva konkurransen og øvelsene går ut på ved å bruke YouTube. Her er en film som viser en flink hund og fører i en lydighetsprøve i klasse 1:

Mange av elementene i øvelsene er nyttige i hverdagen, for eksempel å ligge og vente, gå fint i bånd, stoppe raskt, legge seg raskt ned og så videre. Det beste er likevel at hunden får mange positive utfordringer å bryne seg på, og at treningen styrker båndet mellom hund og fører. Hunder er som oss mennesker, de trives best når de får positive utfordringer å jobbe med.

Grugleder meg til vår første offisielle konkurranse!

4 Comments

  1. Så flinke dere er! Jeg tar gjerne imot tips om belønning. Birk blir så fort lei. Vanskelig å finne belønning som slår det å «snuse av gårde og glemme at vi trener».

    • Hei Mia! Takk skal du ha! Du kan prøve ut hvilke godbiter Birk liker aller best, og bruke disse når du merker han blir lei. Jeg skrev et blogginnlegg om dette for noen dager siden. Du kan også prøve med lekbelønning, det pleier å funke godt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..