Øvelser, konkurranse-lydighet, Prøver
Comments 2

Sesongdebut i lydighetsringen

Søndag fikk Bitten og jeg anledning til å starte lydighetssesongen på Eide og Fræna hundeklubbs lydighetsprøve i ridehallen på Syltesetra. Tommy var med som tilrettelegger og mental trener 🙂 30 ekvipasjer var påmeldt. Bare fem av åtte i klasse 1 møtte opp. Lydighetsprøven ble arrangert sammen med et valpeshow med masse herlige valper. Jeg var veldig spent på hvordan det ville bli å gå med masse lyd, men det gikk ganske bra 🙂

Ridehallen på Syltesetra er lys og flott. Barbro M. Gjerde var dommer. Mange kjente fjes å se. Hyggelig å prate med andre som er interessert i det samme 🙂

Oppladningen vår var langt fra optimal. Dødsfall i nærmeste familie og bisettelse to dager før… Samtidig var det viktig for meg å prøve meg i ringen for å få en tilbakemelding om hva vi må jobbe videre med. Vi har jobbet bra med treningen i hele vinter, noe som er bra med tanke på at jeg har utfordringer med fingrene (Raynaulds syndrom). Bitten er så flink, hun er alltid klar for trening og står på uansett hva som skjer ❤

Bitten fikk en fin 2. premie og ble nummer tre av fem i klasse 1. Konkurransen viste at utfordringen vår ikke ligger i momentene, men mellom øvelsene…

Se selv:

Karakterene ble slik:

Tannvisning 10
Fellesdekk 10 (selv om en hund brøt)
Lineføring 9,5!
Dekk fra holdt 9,5
Innkalling fra sitt 10 (Bitten fikk applaus)!
Stå under marsj 5 (uheldig her)
Hinder 7 (hvorfor?)
Avstandskommandering 0 (feil dømt?)
Helhet 7,5 (helt riktig dømt…)
154 poeng i alt.

Vi var uheldig med stå under marsj. Bitten ristet seg akkurat idet jeg ga ståkommandoen, noe som førte til at øvelsen ble litt rar. Da jeg kom tilbake og skulle gå inntil flyttet hun litt på seg, og vi fikk fem på øvelsen. Tar ikke det så tungt, denne øvelsen kan hun, så neste gang går det nok bedre 😉

Noen som skjønner hvorfor vi får trekk for hinderøvelsen? Jeg ga bare en kommando, men Bitten så bort på noe annet først, så jeg ventet litt med å kommandere. Var det derfor vi fikk trekk, tro?

Måtte til med mange kommandoer i avstandsøvelsen… Jeg hadde dessverre dempet henne alt for mye gjennom hele programmet, så det var utrolig bra at hun utførte momentene. Dommeren valgte å gi oss null på øvelsen.

Helhetskarakteren var helt på sin plass, her har jeg som fører en viktig jobb å gjøre til neste gang! 🙂 Fælt å se hvor dårlig tilbakemelding jeg gir henne og hvor mye jeg tar henne i halsbåndet mellom øvelsene. Dette var jeg ikke klar over før jeg så det på filmen. Huff og huff!! 😦 Bra med film da! 🙂

Hvis noen av dere har innspill vil jeg gjerne ha det!

Vi trener videre! 🙂

Fin sløyfe 🙂

Foto: Tommy Bratteng

Foto: Tommy Bratteng

2 Comments

  1. Herlig å se video. Dere er så flinke! Og har kommet veldig langt! 🙂 Gratulerer med 3. plass og mange gode poeng.

    Noen ting jeg ser: Jeg synes ikke du har et kjempeproblem mellom øvelsene. Hun er stort sett på deg, og det er det du vil ha. Bare selvsagt under kontroll. For meg ser det ut som det er når du avviser henne at hun finner på å snuse og grave. Snusing og graving må du være litt nazi på under treninger. Da mener jeg å tydelig si ifra at det ikke går an når vi trenet lydighet. Det er ikke et alternativ! Dette er noe hun finner på når hun tenker at det er det mest spennende som skjer her. Ergo; du må være mer attraktiv for henne. Hva med å få henne til å gjør et triks mellom øvelsene hvis det blir venting? Sitte bamse, snurre rundt eller noe slikt? Og så rett i utgangstilling for å vente. Hinderet tror jeg du fikk trekk for pga. treig innsitt, men jeg synes uansett det var mye trekk, så da må det ha vært noe mer jeg ikke så :-/ Og når det gjelder avstanden så synes jeg der ser ut på filmen som om det er mer enn to meter fra hunden?? Er det det? For stor avstand gjør øvelsen vanskeligere! Så det er i så fall ikke rett.

    Men alti i alt et godt utført program! Ser jo tydelig at det ikke er lenge før dere har 1. premien i boks! 😀

    Hilsen Ida og Sjoko

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..