Øvelser, konkurranse-lydighet, Nidaros-cup, Prøver
Comments 2

Debut i klasse 2!

Andre runde av Nidaros-cupen ble arrangert i dag. Nidaros-cupen er en uoffisiell lydighetsprøve. I klasse 1 var det seks deltakere, i klasse 2 tre deltakere, i klasse 3 to deltakere og i elite var det to deltakere. Hele tre spaniels stilte! Mia Bek med Birk (cocker) og Marit Hansen med Hera (springer) i klasse 1. Begge ekvipasjene fikk flotte poengsummer 🙂 Ellinor Antonsen og Lidvar Auflem var dommere.

Bitten og jeg stilte til start i klasse 2 for første gang. Vi har hatt gode treninger i det siste, så jeg håpet en god del av øvelsene skulle sitte også i konkurransesammenheng. Jeg var veldig spent på innkalling med stå, apportering og fremsending over hinder, for dette har vi i liten grad satt sammen til hele øvelser enda. Den flinke hunden min sto på og gjorde masse bra! Ingen nuller! Jippi!!

Vi endte opp med 151 poeng, 2. premie og ble vinnere av klassen!

Fellesdekk med skjult fører: Lå rolig og flott, men reiste seg for tidlig. Karakter 9,5.

Fri ved foten: En del bra, men mister fokus flere ganger. Karakter 7,5.

Dekk under marsj: Litt ufokusert. Sen neddekk? Karakter 7.

Innkalling med stå: Hun reiser seg idet jeg går ifra, for jeg glemmer å si at hun skal bli… Det fikser vi neste gang! Hun stopper noe sent, men hun stopper! Veldig fornøyd! Karakter 6.

Stå under marsj: Super stå! Karakter 9,5.

Fremadsending med stå: Kjempebra! Publikum jublet! 🙂 Karakter 10!

Apportering: Noe rusk i opptaket og dobbeltkommando fra meg for å sikre innsitten. Hun holder ikke apporten stødig og jeg klarer å ta imot med et nødskrik. Hun kan vesentlig bedre enn dette, men jeg er fornøyd. Karakter 7,5.

Fritt hopp over hinder med sitt: Hun begynner å snuse etter jeg har gitt kommando, så jeg må sikre øvelsen med en dobbeltkommando. Hun gjennomfører fint, men farten er lav. Karakter 5.

Kontroll over hunden på avstand: Jeg er ikke flink å belønne henne og holde positiv kontakt med henne før øvelsen. Hun velger å ligge, og jeg må gi flere ekstra kommandoer, og vi får 5,5.

Helhetsinntrykk: Karakter 9, noe jeg er utrolig godt fornøyd med!

Vi har klart å få til et bedre samarbeid, og hun jobber godt. I tiden fremover vil jeg jobbe med å forbedre kvaliteten i de forskjellige momentene, belønning mellom øvelsene og å få frem mer gnist og glød hos henne.

Gleder meg til fortsettelsen!

😀

Her kommer en film Tommy tok av oss:

🙂

20130618-220255.jpg

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..