bøker, hverdagslydighet, Tips, Valpetips
Legg igjen en kommentar

Fem bøker som anbefales til førstegangs hundeeiere

Som førstegangs hundeeier har jeg hatt mange spørsmål om alt som handler om hunder og hundehold. Jeg har vært så heldig å få mange gode råd av andre. Flere av rådene har betydd mye for hverdagssituasjoner hjemme hos oss. Andre råd har bidratt til at vi har fått fremgang i konkurranselydighet. Dette er noe jeg har satt svært stor pris på!

Jeg har også erfart at bøker har vært en god hjelp. Gjennom bøker kan man få innspill og råd om mange forskjellige utfordringer, og ikke minst bli klar over hva det er viktig å tenke over før du får hund. Jeg har fått gode tips til håndtering av situasjoner i hverdagslivet, utstyr, stell, helse og treningstips. Bøker kan imidlertid ikke erstatte et godt valpekurs eller råd fra erfarne hundeiere du har tillit til. Som en god akademiker vil jeg likevel anbefale en god bok om det å ha valp 😉

Fem bøker som anbefales til førstegangs hundeeiere:

1. Fra valp til voksen hund

Denne boka brukte jeg som selve grunnboka før vi fikk hund og i det første leveåret til Bitten. Her finner du gode råd om hvordan du skal ta vare på valpen din, lære den å komme på innkalling og fungere sammen med deg i hverdagen. Et kjempetips fra boka er «slipstrening» for hund 🙂

20130614-142314.jpg

2. Lek med meg

I denne flotte boka finner du mange gode forslag til aktiviteter sammen med hunden. Boka har flotte bilder og gode instruksjoner. Aktivitetene passer for hele familien og krever lite utstyr. Hunden din kommer til å fryde seg over denne boka. Vårt eksemplar har noen bitemerker i hjørnet 😉 Vi har prøvd å få Bitten til å få frem en fiskekake ved hjelp av en snor under sofaen, vippe rundt en flaske for å få tak i godbiten inni, godbitsøk inne og ute, lekinnkalling og mye mer.

20130614-142443.jpg

3. Valpesosialisering

God, kortfattet bok med flotte tips til hvordan en kan venne hunden til ulike situasjoner og miljø, for eksempel paraplyer, bymiljø og steder med andre hunder. Det finnes en tabell der en kan krysse av for det en har trent på. Jeg savner avkrysningsmuligheter for unge menn med store muskler, personer med hettegensere, gamle mennesker, rullatorer og blafrende ringbånd. Haha! Jeg tuller ikke! 😀

20130614-142537.jpg

4. Barn og hund
Nyttig bok for barnefamilier! Praktiske tips om håndtering av hverdagsliv og hverdagssituasjoner. Flotte bilder 🙂

20130614-142626.jpg

5. Fra valp til stjärna av Maria Hagström (nå Brandel)

Dette er en bok som er ment for dem som ønsker å trene konkurranselydighet. Gode forklaringer av ulike grunnøvelser, lekøvelser og innspill til hvordan en skal trene. Det finnes også en flott film med samme navn som kan brukes som inspirasjon i treningen. Det jeg liker med denne boka er at den forklarer så godt hvordan en kan trene. Vi har prøvd mange av rådene som gis i boka, og de fungerer godt! Maria ble nummer ti i VM i konkurranselydighet i mai i år. Gratulerer!

20130614-142707.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..