Tips
Legg igjen en kommentar

Drar hunden i båndet?

En av de viktigste men også vanskeligste tingene å lære hunden er å gå fint i bånd. Det kan være slitsomt når hunden drar i båndet. Noen hunder er så sterke at det kan være vanskelig å holde dem igjen når de finner på at de skal dra av gårde…

Bitten er stort sett flink til å gå i bånd. Av og til kan hun imidlertid dra i båndet, for eksempel når vi skal gå på tur sammen med andre, eller når vi går tur i nærheten av vann… Da kan iveren fort ta overhånd 😉

Jeg forsøker å trene på å gå fint i bånd. Jeg bruker godbiter og ros når hun går fint. Men av og til har man ikke anledning til å trene, men er i en situasjon der hunden må gå fint. For tiden har jeg ganske vondt i ryggen. Ikke en bra kombinasjon med en hund som drar i båndet. Hva kan man gjøre da?

Jeg fikk et godt tips om å bruke grime på hunden i slike situasjoner. Det er et humant hjelpemiddel som kan brukes i noen situasjoner, for eksempel hvis du har nakke-/ryggproblemer, brukket arm eller lignende.

Grimen vi har brukt er fra Canny collar. Det er et ganske vanlig halsbånd men har et ekstra bånd som trekkes ut og plasseres over hundens snute. Når hunden prøver å trekke i båndet vil snuten føres nedover, og hunden slutter å trekke. Selve halsbåndet strammes ikke. Båndet som går over hundens snute er ikke stramt unntatt når hunden forsøker å trekke. Halsbåndet kan reguleres, og snutebåndet kan når som helst løftes av slik at det blir et vanlig halsbånd.

Vi har god erfaring med denne grimen og kan anbefale den til andre som et hjelpemiddel i korte tidsrom og situasjoner som nevnt ovenfor. Dette halsbåndet kan etter min mening ikke erstatte trening på å gå fint i bånd.

20130720-010002.jpg

Noen som har erfaring med dette?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..