evaluering, konkurranse-lydighet, Prøver, Rallylydighet, tanker, Utstilling
Comments 2

Første halvår er gått – tid for evaluering…

Jeg forsøker å sette gode mål og jobbe systematisk for å nå dem. Det er ikke alltid så lett, men når man legger dem ut på bloggen blir de i hvert fall forpliktende! 😉

Nå har første halvår gått, og det er tid for evaluering av måloppnåelsen så langt.

NB! Langt innlegg… Mine tidligere innlegg om mål og måloppnåelse har vært korte, men her kommer hele lista med evaluering:

Mål 2013
Status pr medio februar og medio juli 2013

Ha det gøy i treningen – VIKTIG! Det viktigste av alt – egentlig – bør være 1. prioritet!
Fokus på å være rolig, kontrollere humøret. Status: Vi har bra fokus på dette i treningen! Gleden er der!

Konkurranselydighet:
TRENING: Trene fire dager pr uke eller mer – aldri mer en enn halvtime per gang, mange ganger bare 5 minutter. IKKE trene dersom du ikke er i humør selv eller er stresset! Status: Bra fokus på dette!

PLANLEGGING: Skrive treningsdagbok og forsøke å planlegge treninga fremover – slik at jeg vet hva skal jeg fokusere og trene på. Planlegg hva du skal trene på til kurskvelder og hvilke belønninger du skal bruke. Status: Bra fokus på dette ved evalueringen i februar, men i det siste har jeg ikke skrevet ned så mye, men fokusert på å blande treningen med nyinnlæring, repetisjon av tidligere innlærte øvelser og forbedringstrening. Kan absolutt bli bedre på planlegging fremover.

VARIASJON: Variere mellom detaljtrening, utholdenhetstrening og små kjeder – trene alle variantene hver uke. Trene ulike steder. Status: Bra fokus på dette på begynnelsen av året. Har trent noen økter ved butikksenteret og andre steder. Finn flere nye steder. Jeg har ikke trent kjeder, da jeg er redd det skal ta motivasjonen hos Bitten.

BELØNNING: Bli god på lek og superbelønninger – lage liste over muligheter og prøve ut forskjellige. Status: Ikke bra nok. Fokuser videre på dette.
Forbedre selvkontroll og fokus ved bruk av lek som belønning (innganger i ridehall/treningshall, burtrening). Status: Bra fokus på dette! Oppdeling av mat foran henne. vente i trappen med tommy. Har vært ganske konsekvent på ro og selvkontroll ved utgang fra buret i bilen, må skjerpe meg igjen. Husk burtrening inne. Må trene mer på avslutning av leken.

VIDEO: Ta video underveis og legge på youtube minst en gang per mnd, spørre om innspill. Status: Flere videoer lagt ut. Har fått gode innspill fra flere etter dette, blant annet på apporttrening.
Bruke andres videoer til å se hvordan øvelsene bør se ut. Status: Repeter, særlig klasse to og tre.

PRØVER: Stille på fire offisielle lydighetsprøver fordelt ut over året – for å få konkurransetrening.
Status: Har stilt på to prøver i første halvår, filmet og fått megabra innspill etterpå!
Bli god i fri ved foten – karakter 7,5 eller bedre. Status: Haha! Man er ikke god i øvelsen hvis man får 7,5, men dette var et konkret mål som hjalp meg å fokusere.
Klare opprykk til klasse 2. Status: Målet oppnådd! Yesss! 🙂

Rallylydighet:
Lære mer om rallylydighet, lese regelverket. Status: Utført, men husk å repetere.
Starte med rallylydighet – bruke det som en morsom avveksling til lp, MEN trene som om vi trener til lp – ikke bli slapphendt! Status: Utført! Fortsett å tren. Ingenting kommer gratis. Fokuser på momenter ikke hele baner, kontakt, glede og belønning.
Delta på et rallylydighetsstevne i Trondheim. Status: Vi har deltatt på to stevner og fått en 1. og en 2. premie 🙂

Apportprøve:
Trene på apportering, både som i lp og på apportprøve. Status: Begynt med hold av apport. Kan holde i fem sekunder nå. Jobbe, jobbe med dette 🙂
Trene inn ro på standplass – finne ut hvordan. Status: Begynte i juni. Få mer systematikk og jevnlig trening på dette. Lag en plan.
Trene inn apportering av and og måse – start med å få en super apport på dummy – så dummy med vinger på. Status: Trener apport av mange forskjellige ting. Fugler ikke å oppdrive før i høst.
Forbedre avlevering av apport/fugl, begynne med håndtarget. Status: Ikke begynt med fugl men med andre gjenstander. Må trene videre på dette.
Starte på vannapportprøve BK i høst.

Sportrening:
Trene ulike typer spor minst en gang i uka i perioden mai-september. Status: Begynte systematisk trening i slutten av juni 🙂
Planlegge sportreningen – hvilke spor skal jeg trene, hvor lange, hvor gamle osv. Status: Kan bli bedre! 😉

Pelsstell og utstilling:
Lære mer om pelsstell og klipping.
Bli bedre på oppstilling – trene minst en gang i uka, ta bilde minst en gang pr mnd. Status: Begynte i april, men skjønte ikke helt hvordan jeg skulle trene før spanieltreningen på Ringvål. Øve videre på dette 🙂
Filme utstillingstreningen minst annenhver måned. Status: Har filmet et par ganger, tatt bilde noen flere ganger, noe som har vært veldig nyttig!
Delta på to minst to utstillinger. Status: Vi har deltatt i Førde og på NKK Trondheim. Tøft gjort av meg som syntes det var verre å delta på utstilling enn å gå til tannlegen… Stolt av meg selv der 😉

Hverdagslydighet:
Fortsette å trene på ro når det ringer på døra/kommer besøk. Status: Begynt. Jobbe videre…
Tren på å gå og legge seg på teppet/i buret på kommando. Husk frikommando. Status: Begynt. Jobbevidere….

God ro/lineføring forbi andre hunder, barn og mennesker – betyr at også mor må bevare roen og lage en plan før Bitten blir urolig 😉 Fortsette med godbitbelønning/Get it-øvelsen, forsøk å strekke tiden frem til belønningen kommer. Status: Begynt. Må trene mer.

Samlet vurdering: Fornøyd så langt!!! MANGE av målene er allerede nådd, og vi har fått enda mer lyst til å jobbe videre

😀

20130720-105539.jpg

Bildet er tatt av Inger Handegård, Kennel Desperado.

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..