Pelsstell, Tester, Turer
Comment 1

Topp i test!

Vinteren 2013/2014 investerte vi i skidress til Bitten 🙂 Vi kjøpte Jägerens superdekken hos Hund som hobby og er veldig godt fornøyd! Dressen kostet 650 kr, men er like fin enda (vinteren 2016).

Når man har en hund med lang pels er det nesten en nødvendighet å ha en slik dress. På dager med nullføre danner det seg store snøklumper i pelsen til hunden. Snøklumpene fester seg mellom tredeputene på potene, på ørene, i armhulene, under buken og i behenget på beina. Enkelte dager er føret slik at hunden til slutt ikke klarer å gå på grunn av snøklumpene. Det er en fryktelig vanskelig og lei situasjon.

En gang hadde jeg en vanskelig opplevelse: Jeg trente til halvmaraton og la ut på skitur med en glad hund springende rundt meg. Plutselig oppdaget jeg at hunden lå langt bak meg, med pelsen full av kjempestore snøballer. Jeg klarte ikke å få fjernet snøballene, de hadde festet seg veldig godt til pelsen. En stund trodde jeg nesten at vi ikke skulle klare å komme tilbake uten hjelp. Jeg fjernet det jeg klarte av snøballene og vi beveget oss sakte men sikkert tilbake. Gjett om jeg var lettet da vi var tilbake ved bilen! Aldri mer, tenkte jeg, og investerte i en skidress – det har jeg ikke angret på!

20140402-200738.jpg

Skidressen er laget av Jeger og hund i Sokna, og er lett å ta av og på. Ta hunden med til butikken når dere skal kjøpe dress; det er viktig at den sitter som støpt. Bitten bruker størrelse 4.

Dressen fungerte godt når hun skulle gjøre stort og smått også 🙂

Se godt på hunden når du prøver dressen, det er viktig at hunden kan bevege seg fritt og at den kan gå på do med dressen på.

Dressen har glidelås langs ryggen. Hold håndflaten under glidelåsen for å unngå at pelsen setter seg fast når du lukker den. Bruk gjerne en liten plastpose rundt poten til hunden når du trer inn poten i beinet, da er det lett å få den på.

Jeg anbefaler at man holder pelsen under potene helt kort for å unngå at snøen kan feste seg under potene. Da slipper du å få fukt, rusk og rask i huset også 🙂

Hvis pelsen har vokst ut litt, anbefaler jeg potesokker av et anorakklignende stoff med borrelås øverst. Hund som hobby selger en type som er billig og bra. Pass på at potesokken er bred nok til at potene får bevege seg fritt, de blir bredere når hunden står på poten.

Jeg vasker dressen i maskin med Milo vaskemiddel og lav temperatur.

Her kommer noen bilder:

20140402-200701.jpg

20140402-200713.jpg

IMG_3897

1 kommentar

  1. Tilbaketråkk: Oppsummering av 2015 | Kennel Engsoleia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..