Drektighetsdagbok
Legg igjen en kommentar

Nedtelling og tilrettelegging

Nedtellingen til valpene kommer er i full gang. Hagen har fått gjerde, og vi har så smått begynt å planlegge hvordan vi skal aktivisere valpene når de blir så store at de kan få være litt ute. I hagen har vi et plommetre og et epletre, en stor hekk og gressplen. Hagen er delt i to nivåer med en steintrapp. Valpene skal få forskjellige ting å leke med, noe å klatre i og noe å balansere på.

IMG_2142.JPG
Forhåpentligvis blir høsten varm og tørr, slik at valpene får oppleve en periode med gress og løv under potene før sneen legger seg.

Valpene vil være leveringsklare i midten av november, og på den tiden pleier det å ha vært minst ett snefall i Trondheim. Mammaen er vintervalp, født i januar, og hun elsker sne! Det kommer hun nok til å overføre til valpene 🙂

Valperommet er under planlegging. Vi ville ikke begynne med tilrettelegging av rommet før vi visste at Bitten er drektig. Vi er så heldige å ha et kombinert kontor/soverom i underetasjen, med lett adkomst til hagen. Rommet er ganske lite, men varmt, hyggelig og lyst. Det skal nå gjøres klart med gulvbelegg, valpekasse og diverse ting til fødselen. Skrivepult og seng er på plass fra før. Jeg kommer til å ordne plass for meg og Bitten på rommet slik at vi kan kose oss der før, under og etter fødselen. Her skal jeg ha PC, valpetepper, vekt, bøker, radio og annet som trengs.

I nær tilknytning til valperommet har jeg trimmebord. Der vil jeg trene på håndtering av valpene, litt trimming, kloklipp og stell. Vi skal også trene på oppstilling.

Bitten er fortsatt i fin form, men hun begynner å bli stor og tung. Nå tar vi korte turer ganske hyppig i stedet for lange turer slik vi pleide. Hun bestemmer farten. Vi tar bilen og drar forskjellige steder for å få variasjon på turene.

IMG_2146.JPG

I dag har vi stelt pelsen litt og klipt klør. Om noen dager skal jeg klippe pelsen som en forberedelse til fødsel og dieperioden.

I nabolaget har vi barn i alle aldre som gjerne vil komme på besøk. De syns det er veldig spennende at Bitten skal ha valper. De første tre ukene vil vi imidlertid ha helt for oss selv, for å sikre en rolig tilværelse uten stress for mor og barn.

Stay tuned for mer info 🙂

This entry was posted in: Drektighetsdagbok

av

Oppdretter av engelsk springer spaniel, bosatt i Trondheim. Jeg har for tiden en hund, Alexa, og vi trener hovedsakelig lydighet og rallylydighet, og noe spor og feltsøk. Høsten 2021 tar jeg NKK Trinn 1 instruktørutdanning. Målet med denne bloggen er å dele informasjon som kan være nyttig for valpekjøpere og andre som er interessert i engelsk springer spaniels. Følg oss gjerne!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..