A-kullet, Valpedagbok, Valper
Legg igjen en kommentar

Valpesosialisering og miljøtrening

Det er travle dager i heimen for tida 🙂 Valpene skal ha mat, stell og kos, men de skal også sosialiseres og miljøtrenes. Gjennom sosialiseringsprosessen lærer valpene å kommunisere med andre.

Hunden skal også bli kjent med miljøet de lever i og mange forskjellige hverdagssituasjoner. Den læringen som skjer ved miljøtrening kalles habituering, og innebærer at hunden blir vant til hverdagslige sysler. En hund som aldri har opplevd høye lyder eller å kjøre bil i denne viktige perioden, vil kunne bli redd i slike situasjoner i framtiden.

Vi har trent på håndtering, det vil si at vi sjekker poter, ører, hale, tenner og bitt, og vi stiller opp hunden på et bord. Dette er nyttig trening til senere, for eksempel når hunden må til dyrlegen eller skal på utstilling eller prøve.

Valpene har fått bli med oss i ulike rom, og de får oppleve ulike lyder, som vaskemaskinen som sentrifugerer, hårføner, klippemaskin, skramling med lokk og kjøkkenutstyr med mer. De har også fått prøve seg på forskjellige underlag, som gress, belegningsstein, parkett, kaldt og varmt flisgulv. Ute har vi satt fram ulike gjenstander de kan klatre på og undersøke. Et langt plastbånd vaier i vinden og et eple har falt ned fra treet og lager annerledes lukt enn valpene er vant til.

Valpene har fått rikelig mulighet til å hilse på mennesker i ulike aldre. De har også fått hilse på en snill hannhund.

Bitten er roen selv og koser seg med valpene sine. Hun har begynt å leke med dem og oppdra dem til dugelige hunder 🙂

Her kommer noen bilder som er tatt denne uka:

DSC_1240DSC_1260DSC_1250DSC_1283DSC_1305 DSC_1311DSC_1314 DSC_1322 DSC_1335 DSC_1345 IMG_2909 IMG_2912 Photo-18.10.14,-12.24 Photo-18.10.14,-12.30

DSC_1226 DSC_1224 DSC_1236

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..