Valpeshow
Comment 1

Rallydebut og villmarksmesse med valpeshow

Vi har hatt en innholdsrik helg! Lørdag var vi på rallylydighetsstevne i regi av Norsk Collie Klub avd. Trøndelag. Bitten debuterte i klasse 3, uheldigvis med en disk. Årsaken er nok en blanding av for lite trening og utydelig fører. Jeg er godt fornøyd med intensiteten og fokuset hennes, der har vi kommet et godt stykke videre. Mange av klasse 3- momentene fungerer bra, mens enkelte må trenes mer. Nå er det blitt vårlig i Trondheim, så jeg håper på fine treningsøkter i hagen og ellers i tiden fremover 🙂 Søndag var det Alexas tur til å være i ringen, og vi tok turen til Melhus og Villmarksmessa, der Trondheim trekk- og brukshundklubb arrangerte både valpeshow og matchshow. Her møtte vi de flinke valpekjøperne Eirun og Eli-Anne og lille Lotta (Engsoleias Ayla). Alexa og Lotta var kjempeflinke og viste seg fra sin beste side. Eirun er en flink ung handler, hun stilte Lotta kjempefint! Begge fikk supre kritikker av dommer Tanja Hulsund. Alexa ble 2. beste tispe, hun ble slått av Vanja Sliwa fra Kennel Winton med Winton All In, som senere ble nummer to i gruppe åtte 🙂 Matchshow fungerer slik at to og to hunder konkurrerer mot hverandre. En slås ut i hver runde, og slik holder man på til det bare er fire igjen. I dag kjørte de matchshowet i to grupper til hver av de to dommerne sto igjen med to hunder hver. Alexa viste seg kjempefint, og kom helt til «kvartfinalen». Den lille valpen gikk runde på runde og slo ut flere flotte hunder som er eldre enn henne. Dommer Kristin Hoff hadde mange godord og ønsket oss lykke til videre 🙂 I løpet av dagen fikk Alexa mye god miljøtrening. Hun ble ganske overrasket over at det fins så mange forskjellige hunderaser 🙂 Like ved utstillingsringen var det demonstrasjon av flåing av et hjortedyr, men ingen hunder så ut til å bry seg nevneverdig om det. Her er noen bilder fra valpeshowet 🙂 DSC_4385 DSC_4395 DSC_4433 DSC_4450

This entry was posted in: Valpeshow

av

Oppdretter av engelsk springer spaniel, bosatt i Trondheim. Jeg har for tiden en hund, Alexa, og vi trener hovedsakelig lydighet og rallylydighet, og noe spor og feltsøk. Høsten 2021 tar jeg NKK Trinn 1 instruktørutdanning. Målet med denne bloggen er å dele informasjon som kan være nyttig for valpekjøpere og andre som er interessert i engelsk springer spaniels. Følg oss gjerne!

1 kommentar

  1. Tilbaketråkk: På valpeshow | Kennel Engsoleia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..