Foredrag
Legg igjen en kommentar

Foredrag om stress og arousal hos hund

Fredag kveld deltok jeg på et interessant foredrag av Tobias Gustavsson om stress og arousal hos hund. Foredraget ble arrangert av Nidaros brukshundklubb i forbindelse med et kurs Gustavsson skal holde i Trondheim i helga. I overkant av 100 personer hadde møtt opp for å høre foredraget. Kjekt å møte så mange kjentfolk!

Gustavsson arbeider for SWDI, Scandinavian Working Dog Institute, som driver forskning på arbeidende hunder og tilbyr utdanning og kurs innen hundetrening. 

I foredraget fortalte Gustavsson om forskningen ved instituttet og hvordan stress og arousal påvirker hunder. Med arousal menes hundens aktivitetsnivå og våkenhetsgrad. Gustavsson mener at det å etablere og styre aktivitetsnivået hos hunden i ulike øvelser og oppgaver er svært viktig, og noe som skiller de dyktigste trenerne fra de andre. Hver aktivitet har et optimalt aktivitetsnivå.  

Vi fikk også høre om blant annet forskningsresultater og Gustavssons erfaringer angående sosialisering av valper, vanlige feil i hverdagen og hvordan Gustavsson har håndtert hunder som har vært ekstremt stresset. Foredraget var veldig interessant. 

De som ønsker å lese mer kan se nærmere på boken «Spårhunden och lukterna» som ble utgitt av Gustavsson sammen med Lars Fält, Jens Frank og Jessica Åberg i 2011. Boken finnes på svensk og engelsk. 

SWDI har også en Facebook-side og en Instagram-profil det er verdt å følge med på (SWDIAB).    

 

I dag har jeg hatt en fin lydighetstrening i ridehall sammen med folk fra klubben. Begge hundene jobbet veldig bra! Bitten er blitt mye mer fokusert og vi har hatt fin fremgang i øvelser vi har slitt med, spesielt fri ved fot. 

Alexa fikk trene kontakt, inngang på banen, lineføring og hinderøvelsen. Etterpå trente vi på å være rolig mens de andre trente 🙂 

  

  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..