konkurranse-lydighet, Prøver
Legg igjen en kommentar

Sesongdebut i lydighetsringen

I dag deltok jeg på årets første lydighetsprøve med Bitten. Jeg var litt spent, for vi har ikke hatt den beste oppladningen. De siste to årene har jeg holdt på med en MBA-grad, noe som har tatt mye tid. Manglende trening til tross, vi kastet oss ut i det og fikk en grei 3. premie i klasse 2 for dommer Frid Mikkola. 

Fellesdekk med skjult fører gikk veldig bra, ingen snusing og ingen lyd – 10 poeng. Tipsene jeg fikk på kurset med Siv Svendsen har gitt supert resultat! 😀 Fri ved foten – 8,5 poeng, tror det er den beste vi har gått – fin kontakt og respons, begynner treningen å gi resultater tro? Dekk under marsj 9 poeng, innkalling fra sitt med stå 6 poeng på grunn av to dobbeltkommandoer… Stå under marsj 6 poeng, hun flytter seg litt når jeg er på vei tilbake og jeg gir en kommando til, noe som gir mye trekk… Fremadsending med stå 9 poeng, en av våre beste øvelser. Apportering 7 poeng, hun vegrer et lite sekund, antakelig på grunn av underlaget. På øvelsen hopp over hinder mister hun fokus og snuser, så jeg må dobbeltkommandere for å få henne til å sette seg. Hun setter seg da ved siden av hinderet og springer rett inn til meg i stedet for å hoppe over hinderet tilbake. Avstandskommandering – her vil hun ikke utføre skiftene til og begynne med  og vi får null. Dette er vår desidert verste øvelse, og dette skal jeg nå få en ordning på! Jeg har fått gode tips fra treningskamerater i det siste, disse skal jeg følge opp. 

Dommer Frid Mikkola sa at Bitten og jeg samarbeidet godt, det ble jeg veldig glad for å høre! Vi fikk 8 i helhet, og til sammen 129,5 poeng. 

  

Det ble en fin dag med mange gode prestasjoner sammen med andre lydighetsfolk i dag 🙂 Gratulerer så mye til alle! 

Jeg fikk gleden av å hilse på Maren B. Teien, verdensmester i lydighet, veldig artig! Jeg ble helt starstruck jeg! Anbefaler å følge bloggen hennes, gode tips! 🙂 

Jeg har hatt noen fine treningsøkter med Alexa i det siste. Vi har så smått begynt med noen lydighetsøvelser, som å komme inn i utgangsstilling, bli, apport, lineføring og fremsending 🙂 Fortsettelse følger 🙂

Legger ved et lite bilde av Alexa som trener på ruta (fremsending). 

This entry was posted in: konkurranse-lydighet, Prøver
Tagged with:

av

Oppdretter av engelsk springer spaniel, bosatt i Trondheim. Jeg har for tiden en hund, Alexa, og vi trener hovedsakelig lydighet og rallylydighet, og noe spor og feltsøk. Høsten 2021 tar jeg NKK Trinn 1 instruktørutdanning. Målet med denne bloggen er å dele informasjon som kan være nyttig for valpekjøpere og andre som er interessert i engelsk springer spaniels. Følg oss gjerne!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..