Tips
Comment 1

Handleliste til valpekasse

Flere har etterspurt en handleliste som kan brukes ved bygging av valpekassen vår. Her kommer den!

Hobbyplater: 2 stk plater i størrelsen 1400 lengde x 400 bredde x 18 mm tykkelse (til bunnen) og 2 stk plater i størrelsen 2000 lengde x 400 høyde x 18 mm tykkelse (til de 4 veggene).

Treskruer til å skru platene sammen. Du trenger to størrelser: En som er kortere enn 18 + 12 mm, feks 3 x 25 mm med forsenket hode til å skru fast listen som bunnen hviler på, og feks 4 x 50 mm med/uten forsenket hode som benyttes til å skru sammen sideveggene.

Skruer til å feste eksenterlås og hengsler: Skruene som er benyttet er i størrelsen feks 3 x 15 mm. Skruene må være kortere enn 18 mm slik at de ikke går gjennom treplaten. 

Løs, innvendig ramme som kan tas vekk når valpene er blitt litt større: Minimum 4 meter glattkantlister i størrelsen 94 mm bredde x 14 mm tykkelse

List som gulvet i valpekassen hviler på: Minimum 4 meter justert og høvlet list i størrelsen 14 mm bredde x 12 mm høyde.

Det er viktig at det lages et kryss under kassen for å forsterke bunnen på kassen. Denne virker som en ekstra fot, og gjør at kassen blir stødig og tåler mer. Når hunden får valpene står man gjerne i kassen for å hjelpe til, og uten denne forsterkningen kan bunnen ryke 🙂

Hengsler til luken: 2 kanthengsler pluss skruer til å feste dem med. Skruene må være kortere enn 18 mm slik at de ikke går gjennom treplaten.

Lås til å lukke luken med: 75 mm bred eksenterlås, de har dette på Biltema.

Hjørneklosser under løs ramme: 34 x 34 mm x 86 mm (4 stk). Du klarer deg dermed fint med en meter. 

Maling: Velg en som gir en glatt og slitesterk overflate, men som lukter lite. Pass på å male kassen lenge før fødselen, hundene har jo så god luktesans og jeg antar malinglukt vil være sjenerende for dem.

En rull antisklitape. Vi brukte dette på luken slik at valpene ikke skulle skli når de gikk inn og ut. Vi skiftet denne tapen når den ble skitten.

Her er en film der dere kan se valpekassen i bruk: http://youtu.be/0uHK8-Ajtnc

Bilder av kassen finner du her.

Lykke til!

This entry was posted in: Tips

av

Oppdretter av engelsk springer spaniel, bosatt i Trondheim. Jeg har for tiden en hund, Alexa, og vi trener hovedsakelig lydighet og rallylydighet, og noe spor og feltsøk. Høsten 2021 tar jeg NKK Trinn 1 instruktørutdanning. Målet med denne bloggen er å dele informasjon som kan være nyttig for valpekjøpere og andre som er interessert i engelsk springer spaniels. Følg oss gjerne!

1 kommentar

  1. Tilbaketråkk: Valpekassen er ferdig! | Kennel Engsoleia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..