Drektighetsdagbok, Tips
Comments 13

Valpekassen er ferdig!

Tommy har laget en kjempefin valpekasse til Bitten og de små 🙂 Kassen er bygd av hobbyplater og er laget etter instruksjoner fra Inger Handegård. Størrelsen på kassen vår er 116*80 cm. Valpekassen har en innvendig kant som er der for at tispen ikke uforvarende skal legge seg på valpene. Kanten hviler på en kloss som er festet i hvert hjørne, denne kanten kan tas ut når valpene er blitt litt større.
IMG_2204.JPG

Det er svært viktig at kassen er stor nok til at tispen kan ligge helt utstrekt. Størrelsen passer fint til de populære vetbed-teppene, som trekker til seg fukt og holder tispen og valpene tørr. Den første tiden skal jeg bruke sugende underlag fra apoteket.

Tommy har laget en luke som valpene kan gå gjennom når de blir så store at de kan begynne å utforske mer av verden 🙂 På sidene har han frest inn en engsoleie med overfres ❤ Jeg er veldig heldig!

Valpekasse_ENGSOLEIA_TEGNING_web

Hvis du vil lage en slik valpekasse selv, kan du bruke tegningen til Tommy og lese instruksjoner på Ingers nettside. Klikk her for å komme til Tommys tegning:
Valpekasse_ENGSOLEIA_TEGNING

IMG_2213.JPGIMG_2207.JPG

IMG_2212.JPG

Det er viktig at kassen er malt eller lakkert, slik at den kan gjøres helt ren. Vi har valgt å bruke Sens maling fra Jotun, da denne er allergivennlig og uten skadelige stoffer.

Håper valpene vil trives her 🙂

bilde valpekasse

Slik ser kassen ut under:
Bilde 21.04.15, 18.30.54

Du finner handleliste her. Husk at du må øke størrelsen på kassen dersom du har en større rase enn spanielrasene.

Her er en film som viser kassen i bruk:

(Innlegget er ikke sponset).

Kommentar etter to ukers bruk: Malingen kunne gjerne vært blankere og glattere, slik at det blir lettere å gjøre ren kassen. Tror jeg vil bruke oljemaling med høy glansgrad når jeg skal male den på nytt. Jeg ville også brukt en mørkere malingsfarge slik at rusk ikke vises så godt.

13 Comments

 1. Dere er så utrolig flinke! Flott valpekasse og grundig planlegging av valpetiden. De kommer til å få det fint hos dere de små 🙂 Jeg syns Bitten kan vente til den 14e med fødsel, for da har jeg bursdag også 😉

  • Tusen takk! Vi gleder oss nå! Bare noen dager igjen til fødselen, kanskje det blir den 14. september 🙂 Bitten er i finfin form. Siste nytt er at det kan se ut til at det blir flere valper enn forventet 🙂 Det blir spennende å se. Nå har jeg fri og skal bare kose meg sammen med Bitten 🙂

 2. Elisabeth Walter Eriksen says

  Fineste Valpekassen jeg har sett, ønsker meg tegninger og innkjøpsliste. Denne må jeg få tilårskomne lage når min herlige Golden tispe skal få valper ❤️❤️❤️

 3. Ann Kristin Heggdal says

  Hei flott valpekasse 😉
  jeg lurer på om dere har satt i løs bunn, hvilke materialer dere har brukt til den, og hvordan den er festet…

  mvh
  Ann Kristin

  • Hei! Vi har brukt hobbyplater, treskruer, glattkantlist og en smal trelist, pluss hengsler og kroker til luken. Gulvet er ikke løst, men festet til sidene med treskruer. Jeg har skrevet et nytt innlegg med en handleliste 🙂

 4. Tilbaketråkk: Handleliste til valpekasse | Kennel Engsoleia

  • Hei, du må lage en større valpekasse til en golden retriever. Mål lengden fra snuten til halespissen når hun ligger på siden, og fra hode til pote pluss minst 35 cm, så får du bra mål å ta utgangspunkt i. Tommy kan dessverre ikke ta på seg snekkeroppdrag.

 5. Tilbaketråkk: Oppsummering av 2015 | Kennel Engsoleia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..