A-kullet
Legg igjen en kommentar

Helma har klart bronsjemerket!

Nå har det gått mange uker siden siste oppdatering her på bloggen. Årsaken er at jeg har arbeidet med Våre spaniels, medlemsbladet til Norsk Spaniel Klub, og nettsiden til klubben. Om et par uker kommer julenummeret, noe dere som er medlemmer virkelig kan glede dere til!

Nok om det, dette innlegget skal handle om Helma (Engsoleias Aleah), som har trent lydighetsøvelser sammen med sin eier Anne Helen Smedsrud. Selv om Anne Helen har vært travelt opptatt med innflytting og oppussing av nytt hus, har hun rukket å trene med Helma. For noen uker siden startet de på bronsjemerkeprøve og klarte det med glans! Vi gratulerer så mye! Jeg er veldig stolt 🙂

Bronsjemerkeprøven eller appellmerket som det også kalles, er en uoffisiell prøve som består av flere grunnleggende viktige lydighetsøvelser: Tannvisning, lineføring, stå under marsj, dekk fra holdt, innkalling og enkeltdekk i ett minutt. Man får også poeng for helheten – hvordan samarbeidet er mellom hund og fører.

Hvis man får poeng i alle øvelsene får man bronsjemerket. Du kan lese mer om prøven i regelverket for lydighetsøvelser fra Norsk Kennel Klub. Trening til en slik prøve er super aktivisering for hunden og veldig nyttig! Ingenting er så kjekt som en lydig hund!

Alexa og jeg prøvde oss også på bronsjemerkeprøven i oktober, men Alexa syns ikke det var noe interessant å gå lineføring og begynte heller å snuse masse. Hun syntes heller ikke det var noe moro å ligge alene og vente i enkeltdekk, så hun sprang til meg etter en kort stund. På de andre øvelsene gikk det imidlertid strålende, med ti poeng på alle øvelser unntatt stå under marsj, der hun tok noen skritt etter jeg hadde gitt kommandoen. Hun fikk derfor fem poeng på denne øvelsen. Vi gir oss ikke så lett, men trener videre og har planer om å gå kurs over nyttår 🙂

Anne Helen har flere venner som har hund, og sammen hjelper de hverandre når det er behov for det. Hvis en skal pusse opp eller, er syk, jobber turnus eller lignende tar den andre med seg hunden på tur. En flott ordning! Selv prøver jeg også å hjelpe andre med hundelufting ved sykdom og så videre. Jeg vet hva det vil si å ha en energisk hund hjemme som trenger aktivisering 🙂

Bildene i dette innlegget er fra Helmas første leveår. Bildene er tatt av Ellen Getz Wold, kennel Kahill, og Anne Helen Smedsrud.

 

 

 

 

This entry was posted in: A-kullet

av

Oppdretter av engelsk springer spaniel, bosatt i Trondheim. Jeg har for tiden en hund, Alexa, og vi trener hovedsakelig lydighet og rallylydighet, og noe spor og feltsøk. Høsten 2021 tar jeg NKK Trinn 1 instruktørutdanning. Målet med denne bloggen er å dele informasjon som kan være nyttig for valpekjøpere og andre som er interessert i engelsk springer spaniels. Følg oss gjerne!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..