A-kullet, valpekjøpere
Comment 1

Lotta trener smeller

Lotta (Engsoleias Ayla) har blitt en kløpper i hundesporten smeller! Hun trener fast med sin eier, Eli-Anne Skaug, og gjør fin fremgang. Smeller er en relativt ny hundesport som går ut på at hundene skal lukte seg frem til små gjenstander eller bestemte lukter, som lærbiter, te, mynter med mer. Gjenstandene plasseres på ulike steder der man trener, for eksempel i bruskasser, mursteiner, duploklosser, terassefliser, blomsterpotter eller lignende. Hver konkurranse byr på nye lukter og søksområder, som er ukjente for deltakerne. Hundesporten administreres og utvikles av Norsk Smellerklubb, som ble stiftet på Hønefoss 12. juni 2014. Les mer om smeller på nettsiden til klubben! Det finnes autoriserte instruktører og diverse kurs rundt omkring i landet, så her er det mulig å delta for flere 🙂

Smeller er super aktivisering for hunder – de får bruke nesen sin, noe som er det artigste de vet! Nesearbeid er mye mer slitsomt for hunder enn lange turer, og de blir mer fornøyd av slik aktivitet enn for eksempel en spasertur rundt kvartalet.

Lotta har fått sin egen blogg, der man kan følge treningen deres.
lotta16

Hundene i A-kullet er nå snart 15 måneder gamle. Lotta har deltatt på flere utstillinger og gjort det meget bra. Hun har blitt best i rasen (BIR) valp to ganger, på Norsk Kennel Klubbs internasjonale utstilling i Ålesund i mai 2015 under den anerkjente dommeren Åge Geitnes. Når man blir best i rasen går man videre og konkurrerer om å bli best i gruppe 8 (apporterende fuglehunder), og der ble Lotta nest best, BIG 2! På Matchshow på Midtkiløra ble hun best in show (BIS) for den kjente dommeren Vigdis Nymark! Her konkurrerte alle raser og alle aldre mot hverandre, og det endte med at Lotta vant hele showet! 

Eirun Skaug er en meget dyktig juniorhandler med gode resultater på nasjonalt nivå. Det blir veldig spennende å følge dem videre!

Lotta fikk noe våteksem under buken på vårparten og måtte barberes for å holde området tørt og rent, hun er derfor noe snau i behenget på noen av bildene 🙂 

Bildene i dette innlegget er hentet fra Lottas første leveår 🙂 Herlighet, som tiden flyr 🙂


  
  
Bildene i dette innlegget er tatt av Eli-Anne Skaug.

1 kommentar

  1. Tilbaketråkk: Oppsummering av 2015 | Kennel Engsoleia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..