konkurranse-lydighet, Lydighet, Prøver
Legg igjen en kommentar

1. runde i Nidaros-cupen i 2016

I kveld var det klart for 1. runde av årets Nidaros-cup, fire årlige uoffisielle lydighetsprøver som arrangeres av Nidaros brukshundklubb. Tretten ekvipasjer stilte opp, og dommere var Bente Næss og Eirin Dahl. 

Alexa går på konkurransetreningskurs for tida, og en del av planen her er å trene konkurranselikt. Noe av det fine med Nidaros-cupen er at man kan delta på en prøve uten at det blir så «alvorlig». Cupen går over fire kvelder fra vår til høst. De tre beste resultatene til hver ekvipasje legges sammen og det kåres en vinner på klubbens julebord. 

Lydighetskomiteen setter opp baner og telt og man kan melde seg på for en hundrelapp. Man kan velge om man vil belønne med leke eller godtbit eller om man vil prøve uten dette, slik det er på en offisiell prøve. Hvis man belønner med leke eller godbit kan man ikke delta i selve cupen, men det er jo en super treningsmulighet. Jo kjekkere hunden syns det er i ringen, jo bedre går det gjerne på prøven. 

Tannvisningen (tilgjengelighetstest) til Alexa gikk meget bra, her fikk hun ti poeng, men fellesdekk kan hun ikke enda… Hun brøt som en rakett sammen med en kurskamerat, men kom heldigvis rett til meg. Gulp. Her må det mer trening til… 

De andre øvelsene gikk bra, 7,5 på lineføring, åtte på dekk fra holdt, hopp over hinder og avstandskommandering, og 8,5 på innkalling fra sitt og stå under marsj. Åtte i helhet. I alt 138,5 poeng og nummer fem i klasse 1. 


Bitten gjorde en fin prøve i dag, hun vant faktisk klasse 2! Hun fikk 10 poeng på tre øvelser, fellesdekk med skjult fører, dekk under marsj og stå under marsj. Videre fikk hun 9,5 på fremadsending, 9 på avstandskommandering(!), 8 på fri ved fot(!) og apportering og 7 på innkalling med stå. Jeg måtte dobbeltkommandere henne ved innkallingen, den var ny! Dessverre ble det en null på hopp over hinder. Hun satte seg for skjevt og hoppet derfor ikke over hinderet på vei tilbake… Hmm… 7,5 i helhet. 


Det går framover med oss igjen i lydighet opplever jeg. Jeg er godt fornøyd med at jeg har funnet en bedre måte å belønne Bitten på mellom øvelsene. 

Feiret litt da vi kom hjem:


På grunn av mye regn fikk jeg ikke tatt noen bilder av øvelsene 🙂

Jeg har fylt ut treningsboka mi med noen nye punkter etter dagens erfaringer. Tok med et bilde av hvordan jeg pleier å føre den. Dette lærte jeg på et kurs av Siv Svendsen. 

Kul treningsdagbok, ikke sant? 😉 Kjøpte den i London i vinterferien. 

I morgen tar vi nye økter med lydighetstrening! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..