Drektighetsdagbok, Oppdrett, Valper
Comments 2

Vi har vært på ultralyd!

I dag har vi vært på ultralyd med Bitten, og fant ut at hun er drektig! Jippi! Jeg føler meg både glad og takknemlig 🙂

Veterinæren fant to fosterblærer ved ultralydundersøkelsen. Det kan være flere foster, men dette er usikkert. Ved forrige kull så vi fire, og da fikk hun åtte valper. Det er lov å håpe på mer enn to, men samtidig må vi innstille oss på at det kanskje blir to denne gangen. Det er ikke så kjekt med tanke på at det er mange som ønsker valp fra dette kullet.

Gjennomsnittet for rasen er etter det jeg kjenner til 5 valper.

Mye kan skje fremover, men Bitten er frisk og rask, så vi har et godt utgangspunkt 🙂

På bildet kan du se to svarte, runde felt, dette er fosterblærer. På dette stadiet i drektigheten har de festet seg til celleveggen. Nå er vi på dag 27 av 58-63 dager i drektigheten. Tenk at 1/3 av drektigheten (1. trimester) allerede er over! Utviklingen går i rekordfart!
Jeg planlegger å ta røntgen rundt dag 45, som er i slutten av juni. Da er skjelettet ferdig dannet, og man kan se antall valper. Dette er viktig informasjon, for ved få valper kan valpene bli store og det kan også drøye før fødselen starter.

En fordel med få valper kan være at det er lettere for tispa etter fødsel.

Det skal bli spennende uker fremover!

Her kan du lese mer om kombinasjonen 🙂

This entry was posted in: Drektighetsdagbok, Oppdrett, Valper

av

Oppdretter av engelsk springer spaniel, bosatt i Trondheim. Jeg har for tiden en hund, Alexa, og vi trener hovedsakelig lydighet og rallylydighet, og noe spor og feltsøk. Høsten 2021 tar jeg NKK Trinn 1 instruktørutdanning. Målet med denne bloggen er å dele informasjon som kan være nyttig for valpekjøpere og andre som er interessert i engelsk springer spaniels. Følg oss gjerne!

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..