Drektighetsdagbok
Legg igjen en kommentar

Den lange ventetida

Tålmodighet har aldri vært min sterkeste side, og i den siste tiden av drektigheten får man virkelig prøvd tålmodigheten sin 🙂 Man blir varm om hjertet og litt fortvila når man ser at hunden har det tungt. Selv om drektighet og fødsel er en naturlig ting kan det være en tøff påkjenning, og det er ikke en selvfølge at det skal gå bra med tispa og valpene. Det er imidlertid ikke noe annet å gjøre enn å følge med på allmenntilstanden, stelle for hunden og legge best mulig til rette for at den skal ha det bra. 

Vi går korte turer, forer, steller litt med pelsen, rydder litt, snakker med valpekjøpere og venner og koser oss. Valperommet er klart, og jeg har kjøpt inn varmelampe, en høne, havregryn, druesukker med mer til å gi henne i forbindelse med fødselen. Hønsekjøtt med kraft og havresuppe er god og næringsrik føde under en fødsel. Det er svært viktig at tispa får riktig næring slik at den skal ha krefter til å gjennomføre fødselen. Jeg leser om fødselen i boka «Genetikk, avl og oppdrett» av Astrid Indrebø med flere fra Norsk Kennel Klub. Viktig og bra bok. 

Her er et bilde tatt fredag kveld, dag 61.


Bitten sover mye, men er i fin form. Jeg måler temperaturen hennes ca fire ganger om dagen. Fødsel hos hunder starter som kjent med temperaturfall. Når temperaturen går opp til vanlig nivå igjen starter fødselen i løpet av 6-12 timer. 

Nå kan vi se valpene sparke i magen hennes. Når hun ligger på siden og sover buler det plutselig ut litt her og der 🙂 Hun har relativt god appetitt, og vi forer med litt vom og hundemat i tillegg til tørrfôr. 

Terminen hennes (dag 63) er i morgen, søndag, så vi får håpe noe skjer snart 🙂 Hvis fødselen ikke kommer i gang tar vi kontakt med veterinær. 

This entry was posted in: Drektighetsdagbok

av

Oppdretter av engelsk springer spaniel, bosatt i Trondheim. Jeg har for tiden en hund, Alexa, og vi trener hovedsakelig lydighet og rallylydighet, og noe spor og feltsøk. Høsten 2021 tar jeg NKK Trinn 1 instruktørutdanning. Målet med denne bloggen er å dele informasjon som kan være nyttig for valpekjøpere og andre som er interessert i engelsk springer spaniels. Følg oss gjerne!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..