B-kullet, Bilder, Valpedagbok, Valper
Legg igjen en kommentar

Valpene er en uke gamle

I kveld er det en uke siden valpene ble født. Det føles fortsatt som det var i går. Den første leveuka til valper er kritisk. Valpene kan ikke regulere kroppstemperaturen sin selv, de kan ikke ha avføring uten hjelp, de kan ikke se og høre, og er fullstendig avhengig av varme, mat og trygghet fra mor og oppdretter. Man blir ydmyk av sånt… Tispa har også vært gjennom en naturlig, men tøff prosess, og trenger oppfølging slik at man kan forholde seg til eventuelle infeksjoner. Den trenger trygghet og støtte, og riktig foring slik at den ikke får magetrøbbel og for stor eller liten melkeproduksjon. Dersom man er uheldig kan man få livmorbetennelse, jurbetennelse eller andre komplikasjoner. Vi har vært heldige og unngått problemer. En natt hadde Bitten tendenser til tette melkekjertler, og jeg måtte jobbe hardt for å løse opp disse. Vi unngikk heldigvis betennelse.

Nå har alt normalisert seg her, og jeg kan puste litt igjen 😉 Bitten er i fin form. Hun sover en god del og steller så fint med de små. Valpene beveger seg raskt mot henne og dier godt. De har vokst raskt og lagt på seg veldig fint 🙂 Jeg må si at jeg er stolt av hvor godt hun tar seg av dem, helt rørende å se.

Jeg har tatt noen bilder fra den første leveuka 🙂 (Hold musa over bildet for å se bildetekst med navn på valpene)

Alexa har foreløpig ikke tilgang til valperommet. Tror de syns det er ganske greit begge to 🙂 Hun kikker så vidt over kanten på «stengselet» vi har satt opp utenfor rommet. Bitten skal få ha de små i fred en god stund enda, så får Alexa bli lekekamerat når valpene har blitt større 🙂

Ellers har jeg vært en tur ut for å plukke bær sammen med min svigermor 🙂 Vi fant ikke så mye, men det var veldig godt å komme seg ut en tur i verden igjen. Man blir ganske forfjamset når man tilbringer hele tida ved valpekassa 😉 Jeg er heldig som har god hjelp i Tommy og Nora ❤

Siden vi bare fikk tre valper er det dessverre mange valpekjøpere som ikke kan få valp denne gangen. Det syns jeg er veldig leit. Jeg skulle så gjerne ha sett at alle kunne fått valp. Jeg vurderer et kull på Alexa etter hvert, men hun er ung enda, så det blir tidligst kull på henne neste vinter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..