B-kullet, Bilder, Valpedagbok, Valper
Comment 1

Nyfødtbilder!

I dag er valpene to dager gamle. Tiden har gått så fort! De første dagene er kritiske for en liten valp, men så langt har det gått veldig fint. De spiser og sover, og Bitten steller så godt med dem. Hun går bare ut av valpekassen når hun må gjøre fra seg. Dersom det kommer en liten lyd fra en av valpene, så er hun på pletten for å ta seg av den ❤

Alle valpene har økt sin fødselsvekt, og de veier nå mellom 373 og 473 gram. Bitten har mye melk, så jeg må passe godt på slik at hun ikke får tette melkekjertler, da det kan føre til jurbetennelse. Heldigvis dier de tre valpene godt, så sammen har vi klart å unngå problemer så langt 🙂 Bitten er i fin form, temperaturen er normal og hun spiser og drikker godt. Maten serveres på senga, slik at hun skal slippe å gå fra valpene.

IMG_0040IMG_0030IMG_0039

Hannvalpen har fått navnet Engsoleias Bentley 🙂 Navnet betyr «i gress-enga»! Navnet stammer fra gammelt engelsk språk. Det syns vi passet godt på den førstefødte i kullet. Som noen kanskje husker heter den førstefødte i A-kullet Engsoleias Aleah, som betyr «i enga». Det passer jo til kennelnavnet vårt. Bentley kommer nok til å bli ganske svart på ryggen og et smalere bliss etterhvert som pelsfargen utvikler seg.

Den brun-hvite tispa skal hete Engsoleias Blaze ❤ Blaze betyr «flamme». Vi syns det passer bra på henne, for hun ser ut til å ha mye viljestyrke 🙂

Så har vi en brun-hvit tispe med tantegninger. Hun har hvit farge over det ene øyet 🙂 Vi har valgt navnet Engsoleias Blanca til henne, som betyr hvit og trofast. Vi syns det passet godt til henne 🙂 Engelsk springer spaniels er som kjent meget lojale og trofaste hunder. Blanca vil nok også bli mørkere etter hvert som pelsfargen utvikler seg og prikkene kommer 🙂

Utfordringen akkurat nå er at det er varmt i valpekassa. Det er over 30 grader i skyggen i Trondheim i dag, og det fører til at det er varmt inne også.

IMG_0062

Bentley snart to dager gammel 🙂

IMG_0100

Blaze snart to dager gammel 🙂

IMG_0128

Dette bildet viser de to tispene, Blanca øverst i bildet og Blaze nederst 🙂

Alle innleggene om valpene kommer under kategorien B-kullet og Valpedagbok fremover. Hvis dere klikker på disse i kategorioversikten på siden får dere opp alle innlegg om valpene 🙂

 

1 kommentar

  1. Rolf Øino, Viskeveien 3 says

    Gratulerer med kjempefine valper Katrine. Så synd med den ene tispa. Jeg syns Blaze var kjempefin, men de var så fine alle sammen. Du er kjempeflink, og seriøs oppdretter, som jeg kommer til og anbefaler andre valpekjøpere. Håper jeg for kjøpe valp av deg.Bitten er kjempefin, og omsorgsfull mor. Mvh. Rolf.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..