Bilder, fremhevet, Valpedagbok, Valper
Comments 3

Nyfødtbilder og stamtavlenavn

Valpene er nå fire dager gamle, og vi har tatt nyfødtbilder. Jeg koser meg veldig med å se på valpene i valpekassa. Det kreves litt øvelse å skille dem fra hverandre, derfor kan det være greit med bilder. Tegningene i pelsen vil forandre seg noe etter hvert som valpen vokser opp. Blissene vil bli smalere, og de svarte eller brune områdene vil dekke noe større områder. De tan-fargede områdene blir mer synlige etter hvert. Siden valpene er nyfødte, kan det være vanskelig å se om valpen får tan-tegninger.

Vi har også valgt stamtavlenavnene til valpene. Kennelnavnet vårt er ganske tradisjonelt og kanskje litt «traust», men vi tenkte ikke å la det begrense valgmulighetene . I stedet for å velge norske, tradisjonsrike navn (som kanskje passer best til kennelnavnet?) blir strategien å benytte enkle navn fra flere forskjellige språk og verdensdeler.

Engsoleias Aleah 
Aleah er en svart-hvit tispe med tan-tegninger. Aleah betyr ”fra enga” og er et gammelt engelsk navn. Dette navnet syns vi passet til den førstefødte tispa med tanke på kennelnavnet.

Engsoleias_Aleah_01 Engsoleias_Aleah_02

Engsoleias Alexa 
Alexa er en svart-hvit tispe, og navnet er en kortform av Alexander, som betyr ”forsvarer av menneskeheten”. Navnet kommer fra gresk språk og kultur.

Engsoleias_Alexa_01 Engsoleias_Alexa_03

Engsoleias Adira 
Adira er en svart-hvit tispe. Adira betyr sterk og modig, og navnet kommer fra arabisk språk og kultur.

Engsoleias_Adira_01 Engsoleias_Adira_02

Engsoleias Ace 
Ace er en svart-hvit hannhund. Ace er den førstefødte hannvalpen hos Kennel Engsoleia. Navnet betyr en/den første, og kommer fra latin. Vi syns navnet passet godt på den førstefødte hannhunden vår.

Engsoleias_Ace_01 Engsoleias_Ace_02

Engsoleias Ayla 
Ayla er den eneste brun-hvite valpen i kullet. Ayla betyr eiketre og er et hebraisk navn. Eiketreet er et sterkt løvtre som kan bli veldig gammelt. Treverket har en vakker struktur og farge, og er sterkt og motstandsdyktig. Eikeløv brukes ofte som symbol på styrke og utholdenhet.

Engsoleias_Ayla_01 Engsoleias_Ayla_02

Engsoleias Aro
Aro er en svart-hvit hannhund. Det ser ut som han har tan-tegninger. Aro er ikke et mye brukt navn, men det er kort og greit og vi syns det passet på en hund 🙂 NB! Han er ikke oppkalt etter Aro Vulture i Twilight-filmene 😉

Engsoleias_Aro_01 Engsoleias_Aro_02

Engsoleias Aidan 
Aidan er svart-hvit med tan-tegninger. På bildet kan man tydelig se den brune pelsen over øynene. Aidan er et irsk navn som betyr ”liten brann”. Aidan var en periode den kjekke kjæresten til Carrie Bradshaw i den populære TV-serien ”Sex og singelliv” på 90- og 2000-tallet.

Engsoleias_Aidan_01 Engsoleias_Aidan_02

Engsoleias Alina 
Alina er en svart-hvit tispe. Alina betyr lys, vakker og harmonisk, og navnet kommer fra slavisk, keltisk og aboriginer-kulturen.

Engsoleias_Alina_01 Engsoleias_Alina_02

 

 

This entry was posted in: Bilder, fremhevet, Valpedagbok, Valper

av

Oppdretter av engelsk springer spaniel, bosatt i Trondheim. Jeg har for tiden en hund, Alexa, og vi trener hovedsakelig lydighet og rallylydighet, og noe spor og feltsøk. Høsten 2021 tar jeg NKK Trinn 1 instruktørutdanning. Målet med denne bloggen er å dele informasjon som kan være nyttig for valpekjøpere og andre som er interessert i engelsk springer spaniels. Følg oss gjerne!

3 Comments

  1. maria says

    Mer bilder! 😉 Er litt sjarmert av Alexa jeg, hun har så mørk og fin pels! Jeg syns det er ekstra fine med masse farge i pelsen 🙂

  2. Tilbaketråkk: Nyfødtbilder! | Kennel Engsoleia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..