B-kullet, Drektighetsdagbok, Valpedagbok
Legg igjen en kommentar

B-kullet er født

Tirsdag 19. juli fødte Bitten fire valper, tre tisper og en hannhund. Fødselen var lang, med en oppblokkingsfase på i overkant av ett og et halvt døgn. Selve fødselen startet kl. 16 tirsdag ettermiddag og varte til ca. kl. 23. 

Dessverre viste det seg at den ene tispen hadde ganespalte og en defekt i ryggen. Vi har derfor tre valper igjen, en hannhund og to tisper. Hannhunden er svart-hvit med tantegninger, den ene tispen er brun-hvit med tantegninger og den andre tispen er brun-hvit. Tispen vi mistet var svart-hvit med tantegninger. 

Tre av valpene har sporer. Ingen av de tre har haleknekk, og navlene ser fine ut. Alle spiser godt og har hatt avføring.

Bitten er i fin form og spiser og drikker godt. Hun tar svært godt hånd om de små, helt rørende å se. 


Etter flere dager og netter med hardt arbeid, venting og lite søvn har roen nå senket seg hos oss. Vi pusler rundt og gir Bitten mat på senga og følger med de små. 

Vi har fått uvurderlig hjelp og støtte av Lise Tromsdal og Inger Handegård underveis. Jeg har satt veldig stor pris på dette, samt meldinger og råd fra andre oppdrettere i disse dagene. Tusen takk! 🙂 

Tusen takk til Bilbos oppdretter Monika Jansson på Kennel Mountjoy i Sverige for at Bilbo kunne bli far til denne fine gjengen! Jeg gleder meg sånn til å følge dem fremover 🙂

Siden det ble så få valper er det ikke alle som kan få valp denne gangen. Det er trist, men jeg kan dessverre ikke gjøre noe med det. Jeg kommer til å kontakte valpekjøperne de kommende dagene. Jeg er fortsatt sliten og forfjamset av alt som har skjedd de siste dagene, så jeg trenger litt tid til å tenke.

De kommende tre ukene skal mor og barn ha ro slik at melkeproduksjonen kommer i gang. Det er viktig å unngå stress i denne perioden. 

Vi kommer tilbake med flere bilder og info fremover 🙂

This entry was posted in: B-kullet, Drektighetsdagbok, Valpedagbok
Tagged with: , ,

av

Oppdretter av engelsk springer spaniel, bosatt i Trondheim. Jeg har for tiden en hund, Alexa, og vi trener hovedsakelig lydighet og rallylydighet, og noe spor og feltsøk. Høsten 2021 tar jeg NKK Trinn 1 instruktørutdanning. Målet med denne bloggen er å dele informasjon som kan være nyttig for valpekjøpere og andre som er interessert i engelsk springer spaniels. Følg oss gjerne!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..