Bilder, Hverdagsliv, Om oss, sosialisering, Valper
Legg igjen en kommentar

Slik har valpene det hjemme hos oss

Vi bor i en middels stor enebolig med en liten hage på Byåsen i Trondheim, cirka tre km fra Midtbyen. Valpene blir født og vokser opp inne i huset, sammen med oss, som en del av familien. De første ukene sover jeg sammen med tispen og valpene for å sikre at de får mat og den beste oppfølgingen.

De første tre ukene etter at valpene er født tar vi ikke mot besøk. Årsaken er at tispe og valper trenger ro i denne tiden, slik at de ikke blir stresset. Da kan det gå ut over melkeproduksjonen og tilknytningsprosessen.

Vi er opptatt av å gi valpene det best mulige grunnlaget i livet, og er derfor meget nøye med foring og stell av tispen i drektighetstiden og etter at valpene er født. Vi bruker for fra Royal Canin.

Vi har tilrettelagt et lunt og praktisk valperom, der mor og barn får ro og kan trives. Valperommet har plass til at valpene får tumle litt rundt når de får behov for det. Fra valperommet er det enkelt å komme ut i hagen.

Hagen tilrettelegges for et aktivt valpekull. Til å begynne med er det interessant nok for valpene å snuse på gress, planter og trær, men etterhvert trenger de flere opplevelser og utfordringer tilpasset deres alder og funksjonsnivå. Vi pleier å henge opp noe som vaier i vinden, noe de kan krype under, klatre over, noe som velter hvis de dytter til det, kasser de kan krype inn i, greiner som er krokete og rare, noe som lager lyd ved berøring, noe de kan ha drakamp om og så videre for å gi dem interessante og lærerike opplevelser. Vi benytter rypevinger, elg-/hjorteskanker med mer til preging og grunnleggende jakttrening mens valpene er hos oss.

Vi legger stor vekt på å sosialisere og miljøtrene valpene, og barn, ungdom og voksne titter innom og hjelper oss med dette 🙂 Noen hunder av ulike raser som vi er trygge på får også komme på besøk.

Valpene får ormekurer og vaksine i tråd med veterinærens anbefalinger, og alle får helsesjekk og id-merking hos veterinær før levering.

Her er en film fra valperommet som viser vårt A-kull. Mor Bitten var rett i nærheten, men er ikke med på filmen. Valpene er fire uker gamle her.

aug-alexa-opprykk_1240_px

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..