Hverdagsliv, Klipping, Tips, utstyr, Valpetips
Legg igjen en kommentar

Utstyr til klipping av spaniels

Flere har spurt meg hva slags utstyr det kan være lurt å ha når man skal få en spaniel. Her kommer noen utstyrstips til deg som har eller skal få en engelsk springer spaniel, valp eller voksen:

Jeg anbefaler en stødig vannskål med skrå kanter slik at ørene ikke blir våte når hunden drikker. Her er en variant i keramikk som rommer 1,5 liter vann:

IMG_3323.JPG
Det er greit å ha flere matskåler. Jeg syns det er praktisk med skåler i stål. De er enkle å holde rene og kan vaskes i oppvaskmaskin. En skål på 5 dl er fin for en voksen hannhund.

IMG_3325.JPG
Rasen vår krever en del pelsstell. Valpepelsen er enkel å stelle, men når hunden blir større kan det være greit å ha godt utstyr slik at denne jobben kan gjøres på en rask og enkel måte. Du trenger en karde for å børste pelsen og en såkalt Spratt-kam. Velg Spratt 72 eller 73, se bilde nedenfor. Denne kammen er fintannet og brukes for å gre godt gjennom all pels etter du har børstet pelsen med karden. Pelsen blir veldig flott etterpå.

Hvis du vil klippe hunden selv vil du trenge to sakser, en skarp og ganske spiss frisørsaks og en tynnesaks (kalles også effileringssaks). Effileringssaksen brukes til tynning av pelsen. Jeg anbefaler for eksempel merket Rose-line. De koster en del, men har til gjengjeld meget god kvalitet og varer hele hundens levetid.

Til klørne anbefaler jeg Millers klotang. Den er rimelig og grei. Jeg bruker bare en negleklipper når jeg klipper klørne til valpene.

En barbermaskin er ikke et absolutt must, men gjør pelsstellet mye enklere. Det finnes flere typer, og noen er oppladbare. Selv har jeg prøvd både Oster 5 og Andis, med skjær nr 10.

Du kan også få nytte av en såkalt coat king. Det er en kniv som tynner og fjerner lang pels, den ligger som nummer tre fra høyre på bildet nedenfor.

IMG_3324.JPG
Alle valpekjøpere får med en gratis klippeveiledning hefte der jeg beskriver pelsstellet trinn for trinn. Det er ikke vanskelig å trimme pelsen selv, faktisk er det ganske koselig. Ta gjerne kontakt dersom du ønsker råd og veiledning 🙂

Valpen får med seg et halsbånd og kobbel når dere henter den. Dersom du har lyst til å kjøpe et halsbånd selv, anbefaler jeg et halsbånd som kan reguleres fra 27-40 cm og som er ca 1,5 cm bredt. Kobbelet (båndet) bør være 1,8-2 meter langt.

Her er et fint blogginnlegg om kjøp av utstyr til valpen: Utstyr til valpen

Spør gjerne hvis det er noe du lurer på 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..