evaluering
Comments 2

Never say never (eller måloppnåelse så langt i 2013)

Første tertial(!) av 2013 er gått, og det er tid for en evaluering av måloppnåelsen så langt og planlegge videre trening 🙂 Ved starten av året satte jeg følgende mål, i prioritert rekkefølge:

Satse videre på konkurranselydighet
Trene ofte men korte økter. Bli god på lek og superbelønninger. Ta video underveis og få innspill fra andre. Stille på flere lydighetsprøver fordelt ut over året for å få konkurransetrening. Bli god i fri ved foten – karakter 7,5 eller bedre. Drømmemål denne sesongen: Klare opprykk til klasse 2.
Status: Drømmemålet er oppnådd! YES! Vi trener stort sett hver dag, men kan med fordel trene kortere og og hyppigere økter. Fri ved foten må vi jobbe mye med fremover, både detaljtrening og utholdenhet i øvelsen. Kan bli mye bedre på lek og superbelønninger!

Begynne med rallylydighet
Lære mer om rallylydighet. Starte på kurs! Bruke rallylydighetstrening som en morsom avveksling til konkurranselydighetstreningen, MEN trene som om vi trener til lydighetsprøver. Ikke bli slepphendt!
Status: Vi har gått på kurs og blitt med i en kjempebra treningsgruppe her i Trondheim. Et flott tilbud! Opplever ikke at jeg har blitt slepphendt. Prøver å fokusere på samme krav som i lydighetsringen. Må jobbe videre med enkeltøvelser i klasse 1 og 2 og presisjon og utholdenhet når vi går baner.

Bli bedre i apportering
Trene på apportering og ro på standplass. Forbedre avlevering.
Status: Her må det trenes! Vi har begynt å trene på mange momenter, som opplukk, fart ut og inn og avlevering, men alle deler kanskje med unntak av fart ut trenger å forbedres. Vi har ikke fått til hold fast, innsitt og ro, så det skal vi jobbe med fremover.

Begynne med sportrening
Trene ulike typer spor jevnlig i perioden mai-september, menneskespor med pinner eller andre gjenstander og blodspor.
Status: Ikke begynt, men skal komme i gang snart! 😉

Lære mer om pelsstell og utstilling
Øve på pelsstell/utstillingsklipp, oppstilling og klipping. Delta på to minst to utstillinger.
Status: Vi øver og øver og har et stykke igjen til vi kan si oss fornøyd… Oppstilling går ikke bra! Hun får kul på ryggen! Hrmf… Øvelse gjør mester, eller? Hmmm… Har heldigvis fått noen gode innspill, så det er bare å trene videre 😉

Hverdagslydighet
Fortsette å trene på hverdagslydighet.
Status: Jeg hadde nesten begynt å gi opp håpet på å få til ting som ro når vi får besøk, å gå fint i bånd og det å legge seg i buret og slappe av når vi er på kurs. Plutselig fikk vi tilbake en del valpetullefakter som at hun hoppet opp på meg og prøvde å nappe i votter, jakka, leker og så videre for eksempel når vi gikk tur. Jeg måtte lære meg å bli tydeligere. I flere uker trodde jeg ikke jeg skulle klare å få bort dette. Men ALDRI SI ALDRI! Nå ser jeg fremgang på det området 😀

Flere dommere og trenere med lang erfaring har sagt til meg at de liker hunder med futt i. Vi har fortsatt episoder med galskap og utfordringer, men litt galskap vil vi ha! 😀 Må bare få litt mer kontroll på det 😉 😀 Det er bare å jobbe videre og ha TRO på at vi kommer til å lykkes! Vi må klare å flytte galskapen inn i øvelsene, og ikke alle andre steder 😉

Ha det gøy i treningen – VIKTIG! Det viktigste av alt – skal være førsteprioritet!
Status: Må huske på dette! 😀 Alt går lettere når man har det kjekt! 😀

This entry was posted in: evaluering

av

Oppdretter av engelsk springer spaniel, bosatt i Trondheim. Jeg har for tiden en hund, Alexa, og vi trener hovedsakelig lydighet og rallylydighet, og noe spor og feltsøk. Høsten 2021 tar jeg NKK Trinn 1 instruktørutdanning. Målet med denne bloggen er å dele informasjon som kan være nyttig for valpekjøpere og andre som er interessert i engelsk springer spaniels. Følg oss gjerne!

2 Comments

  1. Herlig blogg! Det du ser er ikke helt det samme som jeg ser 🙂 Jeg så STOR utholdenhet på fri ved foten, men at dere må ha fokus på belønning når hun virkelig gir litt mer enn forventet.og at fører må ha fokus på å gjøre det lett for hunden å holde seg på plass (kommando før du skifter gangart, ro i vendinger)

    Bitten har kommet superlangt i apportering. FOR en fart både ut og inn – et herlig opplukk. Ingen kjeksing. Men det må varies når hun får belønning og separat trene på å holde og sette seg inn på plass. Apport er en sammensatt øvelse som du må dele opp i små moment som du må trene på hver for seg for å kunne forklare hunden hva du vil den skal gjøre.

    Oppstilling – Bitten kuler ikke på ryggen, synes jeg 🙂 Men ha fokus på selve løpingen og se forskjell på passgang og trav og ha det moro slik at Bitten tilbyr villig det flotte travet som hun har. du har kommet LANGT når detg jelder pelsstell. Halsklipping og poter holder til 10 poeng!

    Hverdagslydighet – ja 😉 Tenke mer svart/hvitt og ha klare, men enkle og rettferdige krav og grenser.

    Bitten er en herlig springer og du har fått til utrolig mye bra! Godt jobba, Kathrine!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..