bøker, Spor, sportrening, Tips
Comment 1

En pannekake i hyssing og en bokanmeldelse

En av planene vi hadde da vi fikk oss hund var at vi skulle prøve å gå spor. Det virket kjempespennende og morsomt for både hund og eiere syntes vi. Bitten var vel bare noen få måneder gammel da vi begynte treninga. Det første sporet vi lagde var et slepespor med en pannekake 🙂 Vi stilte oss opp i hagen, og mens Tommy holdt Bitten gikk jeg av gårde med pannekaka slepende etter i et par meter lang hyssing. Er det rart at naboene syns vi er gærne? 😉 Da jeg hadde gjemt pannekaka satte vi Bitten i gang med sporet. Det tok vel så mye som et par-tre sekunder, så var sporet gått og pannekaka slukt 😉

Siden den gang har Bitten gått spor i et forrykende tempo, og pinner, pølsebiter og leker ligger igjen i Bymarka etter vår ville ferd etter sporhunden… Jeg har grublet en hel del over hvordan vi skal gå frem i treninga. Det har blitt for lite trening, og treningen vi har gjennomført har gjerne vært ustrukturert og lite planlagt.

Dette skal det nå bli en forandring på!

For noen uker siden kom det ut en bok som jeg skal bruke som hjelpemiddel og problemløser 🙂 Boka heter Gå spor – Fra nybegynner til ekspert, og er skrevet av Inger Handegård som har svært lang erfaring med hunder og sportrening.

20130418-190355.jpg

Boka er svært innholdsrik. Gjennom ni kapitler får du grundig informasjon og innspill til alle deler av sportreningen:
Hvorfor trene spor?
Sporet
Hunden
Føreren
Utstyr
De første sporene
Videre sportrening
Blodspor
Sporprøver

Det jeg liker spesielt godt med boka er at den er like aktuell for nybegynnere og de som har holdt på med sportrening en stund. For nye hundeeiere som meg åpner boka en helt ny verden av informasjon om sportrening. Jeg syns det er veldig motiverende å lese om hvor god luktesans hunder har! Inger Handegård fokuserer på at de aller fleste hunderaser egner seg til spor. Selv typiske selskapshunder og kjempestore hunder har en jakthund i seg og vil like å gå spor.

Boka er egnet som oppslagsverk når du er helt fersk eller når du står overfor problemer i treningen. Boka er spekket med flotte, inspirerende bilder som viser deg hvordan du kan trene spor og de gir deg lyst til å springe ut og trene med en gang.

20130418-190443.jpg

Boka har god oppbygning og struktur, og forfatteren tar leseren på alvor. Du finner god informasjon og forklaring på begreper som ellers ville vært «gresk» for de fleste, som vitring, ID-spor og schweisshundspor på en enkel måte. Du finner en ordliste og nyttige adresser bak i boka, for eksempel til Norske Redningshunder og Norsk Brukshundssports Forbund.

Noe av det beste med boka er at den gir konstruktive innspill til løsninger på vanlige utfordringer i sportreninga, som for eksempel en hund som er for ivrig og hunder som lett mister interessen for sporet. Boka passer like godt for deg som er interessert i en morsom aktivitet sammen med hunden din og deg som ønsker å trene hunden din slik at dere kan starte på brukshund- eller blodsporprøver.

Du får virkelig lyst til å trene spor med hunden din og tro på at du kommer til å klare det etter å ha lest denne boka! 😀

Lykke til!

20130418-190522.jpg

1 kommentar

  1. Tilbaketråkk: Aktiv valp? | Kennel Engsoleia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..